Evenimentul Zilei > Politica > UDMR susține propunerea PSD pentru premier. Kelemen Hunor: Sevil Shhaideh este o persoană corectă și capabilă
UDMR susține propunerea PSD pentru premier. Kelemen Hunor: Sevil Shhaideh este o persoană corectă și capabilă

UDMR susține propunerea PSD pentru premier. Kelemen Hunor: Sevil Shhaideh este o persoană corectă și capabilă

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, la finalul consultărilor de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, că partidul său va vota viitorul Guvern. El a mai spus că propunerea PSD pentru funcția de premier, Sevil Shhaideh, este una bună, aceasta fiind o persoană capabilă și corectă.

Am spus că nu avem nicio propunere pentru funcția de premier, dar dacă va fi persoana desemnată de PSD-ALDE, vom vota. Vom fi într-o coaliție de colaborare parlamentară cu PSD-ALDE. Nu vom intra la guvernare. Există o coaliție formată din PSD-ALDE au 54% în Parlament și dacă o colaborare cu noi va întări această majoritate și va contribui la redarea credibilității Parlamentului. 

Președintele Uniunii a adăugat că o cunoaște pe Sevil Shhaideh și că a avut o colaborare bună cu ea. 

"E o persoană corectă, cunoaște foarte bine administrația și am lucrat cu ea și nu avem nimic de reproșat. Eu cred că e un om capabil și va putea conduce Guvernul în perioada următoare", a spus Hunor.

Liderul UDMR a precizat că speră ca, dacă totul decurge bine, noul Executiv să fie format până la Crăciun.

Astăzi UDMR a semnat cu PSD și ALDE un protocol de colaborare parlamentară, astfel social-democrații având o majoritate mai mult decât confortabilă în Legislativ.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: