Evenimentul Zilei > Sport > Ucraina românească. Lucescu are ușa deschisă la națională. Gică Hagi poate prelua Dinamo Kiev
Ucraina românească. Lucescu are ușa deschisă la națională. Gică Hagi poate prelua Dinamo Kiev

Ucraina românească. Lucescu are ușa deschisă la națională. Gică Hagi poate prelua Dinamo Kiev

Naționala Ucrainei dar și Dinamo Kiev, pot fi preluate de antrenori români. Mircea Lucescu a realizat performanțe deosebite, sezonul trecut, la echipa din capitală. Potrivit presei din țara vecină, Il Luce este principalul obiectiv al Federației din Ucraina.

În cazul în care Lucescu ar face acest pas, atunci Dinamo s-ar orienta spre o versiune surpriză, Gică Hagi. Aceasta poate fi provocarea pe care acesta o așteaptă de când s-a reîntors în antrenorat.

Problemele de sănătate îl pot convinge să meargă la naționala Ucrainei

Când a fost selecționerul Turciei, Mircea Lucescu nu era foarte fericit. Antrenorul a recunoscut de mai multe ori că preferă să lucreze zi de zi, chiar și la vârsta sa înaintată. Il Luce nici nu se gândește la retragere și a arătat că are în continuare motivația să lucreze la nivel înalt. A readus pe Dinamo în prim planul fotbalului ucrainian și a câștigat titlul și Cupa, în fața unei echipe care a investit mult mai mulți bani, Sahtior.

Cu toate acestea, la 76 de ani, Il Luce are și probleme. De curând a suferit o intervenție chirurgicală minoră, dar care l-a făcut să rateze startul campionatului în Ucraina. Antrenorul român se simte foarte bine, de abia așteaptă să se întoarcă la echipă. Totuși, jurnaliștii din Ucraina consideră că Federația are șanse să îl convingă să preia naționala.

Ucraina s-a descurcat bine la turneul final, a ajuns în sferturi. Iar fosta mare legendă, Andrei Șevcenko, nu și-a prelungit contractul de selecționer. Federația s-ar orienta către un tehnician mai experimentat.

Hagi își poate da măsura valorii

Gică Hagi a pornit un proiect important, cu Farul. Regele vrea un nou titlu în Liga 1, de aceea va fi greu de convins. Dar Dinamo Kiev este unul din cele mai mari echipe din Europa de Est. În plus, îi poate oferi un salariu mare dar, mai important, un proiect, așa cum dorește Regele. Ar avea parte de jucători tineri, dar și de fonduri să aducă fotbaliști importanți. Și ar avea șansa să antreneze în Liga Campionilor, scrie playsport.ro.

În aceste condiții, Hagi trebuie să renunțe la proiectul început la Farul Constanța.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: