Evenimentul Zilei > Actualitate > TVR și Antena au pus bețe în roate la EURO în România! Concluzia CNA în scandalurile meciurilor free to air nu îi ajută pe microbiști
TVR și Antena au pus bețe în roate la EURO în România! Concluzia CNA în scandalurile meciurilor free to air nu îi ajută pe microbiști

TVR și Antena au pus bețe în roate la EURO în România! Concluzia CNA în scandalurile meciurilor free to air nu îi ajută pe microbiști

Meciurile EURO 2016 au ajus la PROTV, dar Consiliul Național al Audiovizualului spune că doar TVR poate fi recepţionat în mod direct de telespectatori

Atât TVR, cât și Antena 1 au contesta achiziția de către Pro TV a opțiunii free to air pentru Euro 2016 și au solicitat Consiliului Național al Audiovizualului să răspundă la întrebarea dacă este sau nu Pro TV "free to air" și dacă avea dreptul să ia meciurile Euro 2016. Discuțiile membrilor CNA s-au întins pe două ședințe, până au ajuns la o variantă de răspuns și va fi trimis și către UEFA. „CNA consideră că, în afară de postul public TVR 1, niciun alt post de televiziune nu poate fi recepţionat în mod direct de telespectatori, prin urmare niciun alt post nu poate fi considerat free to air, deci nici Pro TV”. „Noi trebuie să dăm un răspuns extrem de simplu către o singură instituție: Televiziunea română. Nu are rost să ne învârtim după coadă, nimeni nu o să întrerupă emisia acestor meciuri. Este un document care mai mult ca sigur va fi folosit într-o viitoare situație. Noi nu creăm un prejudiciu nici celor de la Pro tv, nici celor de la TVR. Noi clarificăm o situație pe viitor. Clarificăm ce se va întâmpla la următoarea licitație, unde vom ajunge din nou la această situație”, a spus Valentin Jucan, membrui CNA.

La discuțiile de astăzi a fost prezentă și Isabella Carmu, General Manager Antena Group. Aceasta a spus că Antena a participat la licitația pentru meciurile free to air și că licențiatorul care a comunicat că aceast pachet nu se va mai acorda, l-a dat ulterior la Pro TV.

În ceea ce privește TVR, Emil Hossu Longin, șeful departamentului sport din TVR, a spus că miza acestui demers o reprezintă următoarele licitații importante. „Pachetul UEFA Champions League pe care Pro TV l-a luat se situează în aceeași categorie. Ei au licitat la un drept la care nu au acces. Asta se poate repeta în viitor. Urmează scoaterea la licitație a competițiilor importante, preliminarii și Campionatul European 2020, unde ne putem lovi de aceeași situație.”, a explicat Hossu Longin.

Cum a rămas TVR fără EURO 2015

Reamintim că, în momentul de faţă, TVR are datorii uriașe, inclusiv 16 milioane de euro către EBU (European Broadcasting Union). Deși a fost preferat, fiind un partener tradițional, postul public nu a avut fonduri să achiziționeze meciurile Campionatului European de Fotbal din Franţa.

Astfel, dacă la Mondialul din 2018, TVR nu va avea cum să cumpere meciurile, iar alt post comerciar ar fi interesat, dar nu va avea dreptul, românii vor rămâne fără meciuri.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: