Tomi Cristin. Actorul care a tăiat replicile lui Ceaușescu

S-a întâmplat în 1988, într-un sat din Moldova. O trupă de actori ajunge la Casa de Cultură, să prezinte un spectacol de teatru în care unul dintre personajele principale era Nicolae Ceaușescu.
Personajul, la vârsta tinereții sale, e interpretat de un actor care abia își începuse cariera, Tomi Cristin.
La fața locului însă lucrurile nu sunt deloc în regulă, pentru că în acea zi lumea aștepta un film artistic. În aceeași sală.
Atmosfera era din ce în ce mai încinsă, iar Tomi Cristin e cel care ia inițiativa și le propune colegilor lui să scurteze piesa de teatru. De la două ore și jumătate, cât ar fi ținut în mod normal, să fie de cel mult o oră. Și să taie în felul acesta o bună parte din replici.
Toți au fost de acord. Evident că luaseră în calcul riscurile enorme. Cum să tai din piesa în care ”conducătorul iubit” trebuia să fie prezentat în ”splendoarea” lui?!
Ce s-a întâmplat după aceea vă las să descoperiți în emisiunea ActReflect, din studiul ”Evenimentului zilei”, unde actorul Tomi Cristin ne-a făcut onoarea să fie prezent.
În final, vreau să mai spun că am descoperit astfel un om deosebit, purtând un dialog axat nu doar pe ce înseamnă scena, ci și viața. Și mai ales discutând despre deciziile pe care trebuie să le iei. Și mai ales șă ți le asumi.

2 comments on “Tomi Cristin. Actorul care a tăiat replicile lui Ceaușescu

  1. Turcu Dan

    Pe bune? Cred că dacă nu se ținea nu observa nimeni… Sau toată lumea era cu scenariul în brate?… Patetic… Aveti nevoie se eroi, capitalistilor?

    Reply
  2. Turcu Dan

    Ce să spunem?…. Luptă încordată… Ceaușescu a plâns… Oamenii au devenit mai buni… (cred că îi durea în fund) iar actorul, desigur, nu se grăbea fiindcă dorea sa bea la birt…

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *