EVZ.TV Misterul Ciocănitoarei Rusești de la Cernobîl

O adevărată legendă în lumea spionajului, aparatul botezat ”Ciocănitoarea rusească” a fost unul dintre misterele militare sovietice pe care nici NATO nici liații din Tratatul de la Varșovia nu au reușit să le deslușească. Abia după căderea Uniunii Sovietice, secretul a fost dezvăluit.

În 1976, radioamatorii dar și cei care ”scrutau” eterul în căutare de semnale care să dea informații despre mișcările militare ale sovieticilor au găsit un semnal ciudat, monoton. Semnalul era localizat undeva în apropierea Centralei Electrice Nucleare V.I.Lenin de la Cernobîl.

2 comments on “EVZ.TV Misterul Ciocănitoarei Rusești de la Cernobîl

  1. Tranzistorel Condensatorescu

    Articol idiot, scris de un ins complet atehnic. De ce te bagi, măi omule, în liucruri pe care nu le pricepi ? Scrie și tu despre modă, despre cocălari și pițipoance, despre bucătărie, despre îngrijirea tenului. Așa-zisul mister e un radar, de generație mai veche, cu vedere peste orizont, alimentat de la centrala nucleară Cernobîl. Folosea la apărarea antirachetă. Ce se vede în imagine e câmpul de antene. Explozia centralei a făcut regiunea de nelocuit, astfel încât unitatea militară care îl deservea a trebuit mutată. Care-i misterul ?!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *