REȚETE recomandate de TV Paprika. Trei gustări care îți TAIE RĂSUFLAREA

REȚETE recomandate de TV Paprika. Trei gustări care îți TAIE RĂSUFLAREA

EVZ propune gospodinelor trei rețete delicioase. Sufleu de croasant, cu cremă de alune și fructe de pădure, rondele de foitaj cu roșii și busuioc și chiftele cu ouă poșate și sos de ciuperci cu smântână dulce

Sufleu de croasant, cu cremă de alune și fructe de pădure

Ingrediente : 8 croasanți uscați (sau 750 g cozonac);  150 ml smântână dulce; 200 ml lapte gras;  2 ouă; 2 linguri zahăr (mai mult, dacă nu folosim produse de patiserie dulci);  1 lingură zahăr vanilat de casă / semințele unei jumătăți de baton de vanilie;  1. versiune: 400 g cremă de alune și 30 g ciocolată de menaj, mărunțită;  2. versiune: 400 g fructe de pădure congelate (zmeură, coacăze, afine, mure, căpșune);  unt/margarină pentru ungerea tăvii.

Preparare: Ungem tava cu unt și încălzim cuptorul la 180 de grade. Tă- iem croasanții și îi ungem cu cremă de alune. Le tăiem în bucăți groase de două degete și le punem deoparte. Pregă- tim sosul: încălzim laptele cu smântâna dulce, zahărul și zahărul vanilat. Nu trebuie să fiarbă, dar produsele de patiserie absorb mai ușor lichidul cald. Luăm sosul de pe foc (sau din cuptorul cu microunde) și adă- ugăm cu telul două ouă. La montare, înmuiem bucățile de croasant în amestecul de lapte, ouă și vanilie, apoi le punem în tigaie, până când se termină. Dacă ne-a mai ră- mas sos, îl turnăm deasupra croasanților din tavă. Presărăm deasupra bucăți de ciocolată, după care o punem în cuptor pentru 20-30 de minute. Dacă facem varianta cu fructe de pădure, tăiem produsul de patiserie în felii groase, le înmuiem în sos și le așezăm în tavă, apoi le presărăm cu fructe. Repetăm asta, până când se termină fructele și cozonacul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rondele de foitaj cu roșii și busuioc

Ingrediente  200 gr foitaj;  500 gr roșii;  1 legătură de busuioc proaspăt;  100 ml ulei de măsline;  sare;  piper măcinat;  sos balsamic.

Preparare: Întindem foitajul, tăiem rondele și le coacem în cuptor, la 180 de grade, până devin aurii. Feliem roșiile, le așezăm pe rondele, apoi le dăm înapoi în cuptor câteva minute. Când le scoatem, le presărăm cu busuioc tocat mărunt, condimentat cu sare, piper și sos balsamic.

Chiftele cu ouă poșate și sos de ciuperci cu smântână dulce

Ingrediente 300 gr spată de porc tocată;  1 chiflă;  1 ou;  50 ml lapte;  1 legătură de pătrunjel proaspăt;  50 gr pesmet;  6 ouă;  sare;  piper măcinat;  oțet. Pentru sosul de ciuperci:  30 gr unt;  200 gr ciuperci;  40 ml smântână dulce;  100 ml supă de bază de legume;  50 ml vin alb sec;  sare;  piper măcinat.

Preparare: Amestecăm carnea, oul și chifla, le asezonăm cu sare și piper. Adă- ugăm pătrunjel tocat mărunt, formăm chiftele și le prăjim în puțin ulei. Fierbem ouăle într-un polonic, în apă fierbinte, cu oțet, astfel ca gălbenușul să rămână moale. Călim ciupercile feliate în ulei, le asezonăm cu sare și piper, apoi le fierbem cu smântâna dulce și supa de bază. La servire, așezăm ouăle pe feliile de carne și le stropim cu sos.