Pentru aceștia, mijloacele de transport preferate rămân avionul și mașina personală, în timp ce compania de transport feroviar de stat, CFR Călători, vine tare din urmă și propune experiențe de neuitat cu trenul, în toată Europa. Pentru a explora destinațiile de vacanță favorite, CFR Călători recomandă dornicilor de aventură și relaxare două opțiuni, una permanentă, valabilă tot anul și alta, de sezon.

Interrail se numește oferta valabilă pentru întreg anul, ce reprezintă un serviciu care oferă spre vânzare abonamente de tren pentru rezidenții europeni și care poate fi utilizat în baza a două tipuri de legitimații (passuri): Interrail Global Pass și Interrail One Country Pass.

Călătorii nelimitate în toată Europa

Nu mai puțin de 31 de state europene poți vizita în această vară, incluse pe harta Interrail Global Pass: Austria, Belgia, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Danemarca, Elveţia, Finlanda,Franţa, Germania, Grecia, Italia, Irlanda, Luxemburg, Lituania, Marea Britanie, Muntenegru, Macedonia, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia și Ungaria. Pentru acest serviciu, poți opta atât pentru varianta flexibilă, cât și pentru cea continuă.

Prețurile variază în funcție de perioada valabilității, a categoriei (clasa I sau clasa a II-a). Mai precis, pentru un abonament flexibil la clasa a II-a, de adult, valabil o lună, cu 5 zile liber la circulație, vei plăti 282 de euro (1328 de lei). Pentru cea de-a doua opțiune, prețul este mai piperat.

Mai exact, pentru o lună de zile, vei plăti 670 de euro (aproximativ 3.150 de lei), dar vei putea circula nelimitat în perioada specificată. Călătorii dedicate în destinația preferată De cealaltă parte, Interrail One Country Pass este un abonament flexibil, valabil pe teritoriul unei singure țări.

Pentru un abonament de adult, valabil o lună, timp în care vei putea circula timp de 8 zile în Marea Britanie sau Germania, vei scoate din buzunar 297 de euro (aproximativ 1.400 de lei), iar pentru țările vecine, Bulgaria sau Serbia, costă 132 de euro (aproximativ 620 de lei).

Abonamentele pot fi cumpărate de la casele de bilete aflate în stațiile și agențiile CFR Călători, care emit bilete de tren în regim de trafic internațional. CFR, ofertă estivală Încă de la începutul verii, CFR Călători pune la dispoziție trenuri directe, care leagă Bucureștiul de Salonic (Grecia), Instanbul (Turcia) și Sofia (Bulgaria). Mai precis, este vorba despre o ofertă estivală, valabilă până pe data de 7 octombrie.

„Trenurile Soarelui”, gata pentru sezonul estival

De weekendul trecut, CFR a introdus în circulație „Trenurile Soarelui”. Astfel, 40 de trenuri vor asigura timp de aproape 3 luni legături din toată țara cu stațiunile de la Marea Neagră și Delta Dunării. Mai exact, programul estival se va desfășura până pe 8 septembrie. Trenurile InterRegio sunt dotate cu instalații de climatizare, iar cele de lung parcurs au inclusiv vagoane de dormit și cușetă.

În ceea ce privește biletele, CFR Călători vine cu reduceri de 25% pentru cei care își vor achiziționa tichete de călătorie cu cel puțin 21 de zile în avans. Un bilet de adult București- Constanța, la clasa a II-a costă 59,6 lei, iar pentru dus-întors, clienții beneficiază de o reducere de 10%.

Grecia și Bulgaria, preferatele românilor

Inițiativa CFR este binevenită, în condițiile în care Grecia și Bulgaria sunt cele mai frecventate destinații de vacanță de către turiștii români. Mai exact, 43% dintre aceștia intenționează săși petreacă vacanța din acest an în România, în timp ce 11% vor opta pentru Grecia, iar 6% pentru Bulgaria, potrivit agențiilor de turism.

Salonic

Ca mărime, Salonic este cel de-al doilea oraș din Grecia și la capitolul frumusețe, reprezintă un concurent redutabil pentru Atena. Salonicul este considerat drept mixul perfect între cultură, civilizație și distracție.

Oferă atât plaje, ideale pentru cei care iubesc soarele și cei pasionați de sporturi nautice, cât și locuri romantice pentru îndrăgostiți și monumente istorice.

Printre atracțiile turistice ale Salonicului, menționăm: Turnul Alb, Biserica Agia Sofia, Rotonda (Muzeul Sfântul Gheorghe), Piața Aristotelous, Muzeul Arheologic, precum și plajele Agia sau Triada.

Trenul spre Salonic circulă doar o zi pe săptămână, cu plecare din București Nord în zilele de vineri, dinspre Salonic către București se pleacă în zilele de duminică. Durata călătoriei este de aproximativ 18 ore, iar prețul biletelor variază între 44 și 61 de euro.

Istanbul

Fosta capitală a Imperiului Bizantin este un oraș mereu în mișcare, care impresionează prin istoria și arhitectură și mai ales, prin spiritul său oriental. Palatul Topkapi, Moscheea Albastră, Turnul Galata, Strâmtoarea Bosfor sunt doar o parte a atracțiilor turistice din Istanbul.

Trenul București Nord – Halkali/Istanbul circulă zilnic, durata călătoriei este de aproximativ 20 de ore, iar un bilet într-un vagon cușetă cu 4 paturi în cabină costă 53 de euro.

Sofia

Aflată la doar 380 de kilometri de București, capitala Bulgariei concentrează atât vestigii arheologice, muzee, clădiri impunătoare, cât și o viață de noapte foarte activă, la prețuri accesibile.

Catedrala Alexander Nevski, Galeria Națională de Artă, Clădirea Partidului Comunist se numără printre atracțiile turistice ale Sofiei. Trenul spre Sofia circulă zilnic, cu plecare din Gara de Nord din București, de la ora 12:00 și sosire la ora 22:00. Din Bulgaria, trenul pleacă dimineață, de la ora 08:55 și sosește la 18:55. La clasa a II-a, un bilet dus costă 29 de euro.

Te-ar putea interesa și: