Evenimentul Zilei > Actualitate > Turneul celor 6 Națiuni. Scoția a învins Țara Galilor, după o pauză de un deceniu, Franța nu a mișcat în fața Irlandei. Rezultatele rundei | VIDEO
Turneul celor 6 Națiuni. Scoția a învins Țara Galilor, după o pauză de un deceniu, Franța nu a mișcat în fața Irlandei. Rezultatele rundei | VIDEO

Turneul celor 6 Națiuni. Scoția a învins Țara Galilor, după o pauză de un deceniu, Franța nu a mișcat în fața Irlandei. Rezultatele rundei | VIDEO

În cea de-a treia etapă a Turneului celor 6 Națiuni 2017, Scoția a reușit o victorie majoră în fața Țării Galilor, în timp ce reprezentativa „Trifoiului” a strălucit la Dublin, în disputa cu Franța. Ultimul joc al rundei, Anglia - Italia, are loc astăzi, la Londra.

Pe stadionul Murrayfield din Edinburgh, selecționata „Ciulinului” a bifat prima victorie după o pauză de zece ani în fața Țării Galilor, scor 29-13 (9-13). Pentru scoțieni au înscris Seymour (44) și Visser (67) — eseuri și Russell — 2 transformări (44, 67) și 5 lovituri de penalitate (7, 30, 40+2, 55, 73). Galezii au replicat prin Williams — eseu (24) și Halfpenny — o transformare (24) și 2 lovituri de penalitate (12, 33). 

La Dublin, cei 52.000 de spectatori prezenți pe „Aviva Stadium” au asistat la o victorie destul de clară a Irlandei în meciul disputat cu Franța, scor 19-9 (7-6). Gazdele au punctat prin Conor Murray — eseu (29), Jonathan Sexton — o transformare (29), un drop-gol (50) și 2 lovituri de penalitate și Paddy Jackson — o lovitură de penalitate (76), în timp ce „cocoșii galici” au punctat prin Camille Lopez — 3 lovituri de penalitate (12, 19, 74). 

Astăzi, pe stadionul „Twickenham” din Londra, Anglia va înfrunta Italia. În clasamentul Turneului celor Șase Națiuni conduce Irlanda — 10 puncte, urmată de Scoția — 9 puncte, Anglia — 8 puncte, Țara Galilor și Franța — câte 5 puncte, și Italia — 0 puncte.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.