Evenimentul Zilei > International > Turcia, îngenuncheată de natura dezlănțuită. Inundații și vijelii după incendiile de vegetație. VIDEO și FOTO
Turcia, îngenuncheată de natura dezlănțuită. Inundații și vijelii după incendiile de vegetație. VIDEO și FOTO

Turcia, îngenuncheată de natura dezlănțuită. Inundații și vijelii după incendiile de vegetație. VIDEO și FOTO

Turcia pare îngenuncheată de natura dezlănțuită. Țara se confruntă cu o altă catastrofă, după incendiile de vegetație care au afectat-o zilele trecute. Inundațiile și viiturile puternice distrug zona de nord.

Flăcările devastatoare din Turcia au fost înlocuite de ape, iar ploile torențiale au produs inundații și viituri în mai multe regiuni din nordul țării.

Cel puțin 5 oameni au murit luați de ape, iar un ciclon a devastat o localitate din estul Turciei. Ploile torențiale au provocat viituri puternice, iar sute de oameni au fost evacuați de autorități Printre cei salvați din mijlocul apelor se află și pacienții unui spital.

Pentru alte zeci de oameni, izolați, au fost trimise elicoptere de salvare. Curentul electric și semnalul de telefonie mobilă s-a întrerupt, în mai multe locații, din cauza distrugerilor provocate de ape.

Treisprezece persoane au fost rănite după ce un pod s-a prăbuşit în Bartin, iar o pană de curent a afectat 12 sate, a anunţat Agenţia turcă pentru situaţii de urgenţă (AFAD). În provincia Sinop, situată la 240 de kilometri est de Bartin, o locuinţă s-a prăbuşit din cauza potopului, iar mai multe maşini au rămas blocate în mijlocul apelor, potrivit imaginilor Reuters.

Nordul Turciei predispus la viituri

Ciclonul format în Marea Neagră a provocat distrugeri imense în zona de nord a Turciei, cantitățile de apă căzute fiind și de 300 de litri pe metrul pătrat.

Rîurile au ieșit din matcă, iar pe străile mai multor orașe s-au format adevărați torenți Mașinile au fost luate de valurile uriașe de pe străzi, casele, magazinele și subsolurile au fost inundate. În unele zone, nivelul apei a crescut chiar și până la 4 metri. Drept urmare foarte mulți oameni au fost salvați cu ajutorul elicopterelor.

Meteorologii se așteaptă ca precipitaţiile abundente din regiune să scadă în intensitate abia vineri.

De atlfel, nordul Turciei este predispus la viituri pe perioada verii, când precipitaţiile sunt deosebit de abundente. Anul trecut, cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor care au afectat regiunea.

O tornadă a distrus o localitate din est

În timp ce nordul este lovit de inundații puternice, în estul Turciei s-a produs o tornadă care a devastat un localitate.

Turcia a fost afectată în ultimele luni de mai multe dezastre naturale pe care experții le atribuie încălzirii globale, inclusiv episoade de secetă severă, incendii violente de vegetație și inundații puternice.

Sursa foto și video: Facebook Extreme Weather World

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: