Evenimentul Zilei > International > Turcia elimină restricțiile de la 1 iulie. Vești bune pentru români
Turcia elimină restricțiile de la 1 iulie. Vești bune pentru români

Turcia elimină restricțiile de la 1 iulie. Vești bune pentru români

Autorităţile sanitare din Turcia au anunţat recent că de la 1 iulie vor elimina carantina impusă duminica, dar şi restricțiile pe timpul nopţii, măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus care au afectat turismul, un segment important în economia ţării.

Turcia anunţă măsuri care sprijină turismul, grav afectat de pandemie. Vestea cea mare a fost dată luni şi de preşedintele Recep Tayyip Erdoğan, care subliniat că numărul de cazuri noi de infectare cu Sars-Cov-2 a scăzut considerabil.

Astfel, numărul persoanelor diagnosticate cu Covid-19 în Turcia a ajuns la aproximativ 5.000, o cifră care a putut impune relaxarea. În aprilie au fost înregistrate 60.000 de cazuri de Covid-19, un record negativ în Turcia. La acea vreme au fost luate măsuri dure de prevenire a răspândirii virusului.

Ulterior, Turcia a relaxat gradual restricțiile dure impuse la începutul primăverii. Un exemplu în acest sens este carantina care a fost stabilită doar duminica. De asemenea, restaurantele au fost deschise cu un număr redus de clienți.

Astfel, carantina generală de duminică și restricțiile de circulație pe timp de noapte (n.r. – după ora 19:00) vor fi ridicate. „Restricțiile pentru transportul public vor fi și ele ridicate, iar programul instituțiile publice va reveni la normal”, a precizat Erdogan. Mai departe, guvernul de la Ankara așteaptă ca scăderea numărului de cazuri și accelerarea programului său de vaccinare să ducă la revenirea sectorului turistic, conform Reuters.

Hagia Sofia din Istanbul

Luni, Turcia a înregistrat 5.294 de cazuri de Covid-19 și 51 de decese din cauza acestei boli infecţioase care a lovit planeta. Altfel, amintim că românii care şi-au programat vacanţa în Grecia au primit recent o veste bună. Ei au fost informaţi că pot intra în ţară inclusiv dacă vor prezenta un test rapid la vamă. Trebuie subliniat că testele rapide vor fi recunoscute doar în anumite condiții.

Ele trebuie să fie traduse în limba engleză și vor fi acceptate doar dacă au fost făcute la un laborator autorizat. O altă veste bună pentru turiştii români are legătură cu familiile care au copii sub 12 ani. Micuţii nu vor mai fi obligaţi să prezinte test molecurar PCR / antigen la intrarea pe teritoriul elen.

Mai trebuie spus că noile reguli sunt valabile doar până la data de 26 iunie 2021, iar după acest interval, guvernul de la Atena a schiţat deja câteva scenarii.