Evenimentul Zilei > International > Turcia doboară un al treilea avion de luptă sirian
Turcia doboară un al treilea avion de luptă sirian

Turcia doboară un al treilea avion de luptă sirian

Un avion F-16 aparținând armatei Turciei a doborât, marți, un avion al regimului de la Damasc, în provincia Idlib, sporind și mai mult tensiunile în regiune.

Provincia siriană Idlib este teatrul unor violente confruntări între soldații sirieni și cei turci. Marți, Observatorul sirian al drepturilor omului a informat că un avion F-16 al armatei turce a doborât un avion de luptă al armatei lui Bashar Al-Assad.

Începând de duminică, este al treilea avion al regimului de la Damasc care este doborât de forțele aeriene ale Turciei, scrie AFP.

Din Damasc, agenția oficială de presă Sana a confirmat că armata turcă a țintit un avion de luptă al regimului sirian, la Idlib, provincie situată în nord-vestul Siriei, fără a face precizări în legătură cu soarta aparatului.

La Ankara, ministerul turc al Apărării a confirmat doborârea avionului sirian: „În cadrul operațiunii Scutul Primăverii, care se desfășoară cu succes, un avion L-39 aparținând regimului de la Damasc, a fost doborât”.

Potrivit Observatorului sirian al drepturilor omului, avionul doborât de Turcia s-a prăbușit într-o zonă din sudul provinciei Idlib. Nu se știe deocamdată nimic despre soarta echipajului.

Duminică, Turcia a anunțat ofensiva contra regimului sirian în regiunea Idlib, unde 33 de militari turci au fost uciși în urma unui raid aerian atribuit de Ankara Damascului.

Luni, drone turcești au bombardat vehicule militare siriene.