Evenimentul Zilei > Politica > Tudose o păstrează pe Sevil Shhaideh în Guvern. Ce FUNCȚIE va ocupa fostul ministru al Dezvoltării
Tudose o păstrează pe Sevil Shhaideh în Guvern. Ce FUNCȚIE va ocupa fostul ministru al Dezvoltării

Tudose o păstrează pe Sevil Shhaideh în Guvern. Ce FUNCȚIE va ocupa fostul ministru al Dezvoltării

Chiar dacă Paul Stănescu îi va lua locul în fruntea Ministerului Dezvoltării lui Sevil Shhaideh, după demisia acesteia din funcție, premierul Mihai Tudose o păstrează pe aceasta în Guvern. Șeful Executivului a argumentat că Shhaideh „este cea mai bună din ţară pe această zonă în tot ceea ce înseamnă dezvoltare regională, reformă administrativă, la Guvern”.

Astfel, Sevil Shhaideh a fost încă de vineri numită consilier de stat, iar ministrul demisionar al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, va prelua postul de preşedinte al Comisiei de afaceri europene din Camera Deputaţilor, care era vacant, iar postul de chestor al Senatului, care rămâne liber după plecarea lui Paul Stănescu, va fi ocupat de Adrian Ţuţuianu.

Premierul Mihai Tudose a spus, ieri, răspunzând unei întrebări, că Sevil Shhaideh a devenit consilier de stat. „La ora asta cred că a devenit deja. Actele au fost consemnate în cursul dimineţii", a spus el, citat de News.ro.

„Am spus că sunt probleme din cauza naturii penale invocate (…) care poate aduce atingere activităţii lor în relaţia cu Bruxelles. Ca şi consilier, domnia sa ne va ajuta foarte mult pe ceea ce are experienţă şi cred că este cea mai bună din ţară pe această zonă în tot ceea ce înseamnă dezvoltare regională, reformă administrativă, la Guvern”, a adăugat Tudose.

Tot ierim liderul PSD, Liviu Dragnea a oferit explicaţii în ceea ce le priveşte pe Shhaideh şi Plumb.

„Social democraţii nu au renunţat la cele două colege şi mă văd nevoit să repet, poate în starea în care eram cu toţii aseară nu am fost foarte clar. Cele două colege ale noastre au luat decizia de a-şi prezenta demisia pentru a contribui la rezolvarea unei situaţii care părea aproape imposibil de rezolvat. PSD în unanimitate şi-a arătat susţinerea faţă de cele două doamne, susţinere generată de sentimentul care este un sentiment larg în societate, un semnal contra unor abuzuri care se fac. Deci nu a renunţat PSD la ele, şi-au prezentat demisia cu toate solicitările, şi-au păstrat poziţia”, a afirmat Dragnea.

Referitor la ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, care este menţinut în funcţie, Tudose a răspuns: „Înţeleg că decizia s-a luat. Partenerii noştri de la ALDE au hotărât să-l menţină în Guvern. Suntem în parteneriat, noi am făcut ceea ce a trebuit în zona noastră”.

Șeful Guvernului a anunțat, vineri, la finalul ședinței CExN al PSD, că va prezenta propunerile președintelui Klaus Iohannis la începutul săptămânii următoare și va stabili împreună cu șeful statului calendarul depunerii jurământului noilor miniștri. Cei trei miniștri propuși sunt: Paul Stănescu la Ministerul Dezvoltării, Felix Stroe la Ministerul Transporturilor şi Marius Nica la Fonduri Europene.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: