Evenimentul Zilei > Politica > Tudorel Toader, săpat din interior? Trădarea la care nu se aștepta ministrul Justiției
Tudorel Toader, săpat din interior? Trădarea la care nu se aștepta ministrul Justiției

Tudorel Toader, săpat din interior? Trădarea la care nu se aștepta ministrul Justiției

Tudorel Toader poate să își piardă funcția chiar din cauza unor membri PSD. Moțiunea simplă prin care Opoziția cere schimbarea din funcție a ministrului Justiției poate fi susținută de o parte din senatorii social-democrați, potrivit publicației online www.stiripesurse.ro.

Senatorii PSD au discutat deja între ei neoficial pentru sancționarea simbolică a ministrului Tudorel Toader printr-un vot la moțiunea simplă. Cel puțin patru senatori sunt nemulțumiți de activitatea lui Toader și ar fi dispuși să voteze împotriva lui, potrivit sursei citate. În ceea ce privește grupul parlamentar din Senat al PNL, până acum nu a avut loc o discuție pe acest subiect, cel al sprijinului neașteptat din partea PSD.

Totuși, momentan nu se pune problema de un vot masiv îndreptat împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader. La fel ca social-democrații din Camera inferioară, și cei din Senat consideră că schimbarea lui Toader ar trebui să vină ca urmare a unei decizii în CEx PSD, ci nu din cauza unei inițiative a Opoziției.

Spre deosebire de o moțiune de cenzură, moțiunea simplă nu obligă demiterea ministrului în cauză, având doar o valoare simbolică. Grupul parlamentar al liberalilor a depus, luni, în plenul Senatului, moțiunea intitulată „Justiţia, victimă sigură în mâinile lui Toader”.

Pe 20 martie, Tudorel Toader a mai trecut printr-o moțiune, inițiată de PNL și USR, fără emoții. Moțiunea simplă a eșuat cu 126 de voturi „pentru" și 146 de voturi „contra".

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: