Editura Evenimentul si Capital

Tudorel Toader, ULTIMA RUNDĂ! Ministrul Justiției În toamnă vom evalua cele patru Coduri

Tudorel Toader
Autor: | | 1 Comentarii | 1386 Vizualizari

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, are astăzi, ultima rundă de negocieri pentru dezbaterea publică pe tema proiectului Legii de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală, care va avea loc de la ora 12.00, au fost primite confirmări de la specialişti şi experţi în Drept. Ministrul a precizat că astăzi, cel târziu mâine, proiectul va fi prezentat în Guvern, apoi trimis Parlamentului pentru dezbatere.

UPDATE, ora 13.30

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat astăzi că cele patru coduri - penal, civil, de procedura penală şi de procedură civilă - vor fi evaluate în toamna acestui an, după ce reprezentanţii sistemului judiciar au fost invitaţi să trimită propuneri pentru modificarea articolelor care ridică probleme în practică.

"Proiectul de lege pe care-l voi trimite la Guvern şi Parlament are ca obiectiv declarat modificarea codului şi a codului de procedură penală pentru punerea de acord cu deciziile Curţii Constituţionale. Cu ocazia consultării prealabile, am primit propuneri valoroase dar care ies din limita obiectului de reglemenatare. Le-am reţinut şi le vom valorifica când vom evalua cele patru coduri: Codul penal, Codul de procedura penală, Codul Civil, Codul de procedura civilă.(...) CCR va pronunţa probabil şi alte decizii de neconstituţionalitate. Asta înseamnă că va fi o activitate continuă. Avem decizii care vor genera modificări la Codul muncii, Codul silvic, pe care va trebui să le punem de acord cu deciziile CCR. În perspectiva unei evaluări a celor patru coduri pentru toamnă, rog să ne transmiteţi propuneri de reevaluare a acestora. Trebuiesc corelate între ele. Vom reţine în proiectul în dezbatere propunerile formulate”, a anunţat, luni, Tudorel Toader în cadrul unei discuţii privind punerea în acord a codurilor penale cu deciziile Curţii Constituţionale.

Proiectul Legii de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală va fi trimis Guvernului şi apoi Parlamentului luni, cel târziu marţi, în funcţie de eventualele modificări care ar putea fi făcute în urma dezbaterii publice care va avea loc de la ora 12.00, a declarat, luni dimineaţă, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei a spus că pentru dezbaterea publică pe tema proiectului Legii de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală, care va avea loc de la ora 12.00, au fost primite confirmări de la specialişti şi experţi în Drept.

El a precizat că luni, cel târziu marţi, proiectul va fi prezentat în Guvern, apoi trimis Parlamentului pentru dezbatere.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI