Editura Evenimentul si Capital

Pericol ascuns în centrul Capitalei: „Pot muri oameni” Breaking news

Autor: | | 1 Comentarii | 8684 Vizualizari

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache a atras atenția asupra pericolului cauzat de clădirile cu risc seismic. Acestea sunt precum o bombă cu ceas și pot cauza moartea multor persoane în cazul unui cutremur mai puternic.

Daniel Tudorache a vorbit despre pericolul reprezentant de clădirile cu bulină roșie din București. În eventualitatea unui cutremur puternic acestea se pot pot cauza moartea multor persoane, informează dcnews.ro.

Primarul a explicat că problema consolidării acestor clădiri cu risc seismic ridicat ține de Primăria Capitalei și că primăriile de sector nu pot investi în consolidări, chiar dacă vor.

„Consolidarea clădirilor cu risc seismic se face de către Primăria Generală a Capitalei. (...) Eu dacă vreau să mă apuc de consolidări, nu am voie, nu îmi permite legea. Aceste lucrări trebuie făcute de către Primăria Generală” a afirmat Tudorache.

Daniel Tudorache a vorbit și despre cazul cinematografului "Patria" care se află în incinta unul bloc cu risc seismic şi, pentru ca acesta să poată fi reabilitat şi redat publicului trebuie ca mai întâi blocul să fie consolidat de către Primăria Generală a Capitalei.

„Noi, Primăria Sectorului 1, am câștigat în instanță Cinema Patria. Acesta se află într-un bloc cu probleme. Consolidarea trebuie făcută de către Primăria Capitalei şi tot discutăm dacă şi când se face această consolidare. Noi vrem să redăm cinematograful Patria cetățenilor. În prezent e închis. Au rămas doar pereții şi podeaua acolo”, a declarat primarul Tudorache.

Primarul a precizat că sunt foarte multe imobile private care sunt încadrate în clasa 1 de risc seismic. Și, deși aceste imobile sunt un real pericol public şi pot muri oameni în cazul prăbușirii, primăriile nu poate interveni. Nu există legislație pentru confiscarea şi trecerea lor în domeniul public şi nici pentru obligarea proprietarilor de a le reface şi a le consolida. Tot ceea ce poate face primăria e să dea amenzi, lucru care nu prea are efect.

„O mare parte dintre clădirile cu risc seismic 1 se află pe raza Sectorului 1: Magheru, Calea Victoriei, zona frumoasă a Bucureștiului. (...) Este şi cazul blocului din zona Gării de Nord unde se afla magazinul 'Sora'. Este un bloc proprietate privată şi nu putem decât să-l amendăm pe proprietar pentru situația de acolo. Avem multe amenzi aplicate. Acel proprietar pune în pericol viaţa celor din zonă: a început să cadă tencuiala”, a explicat Daniel Tudorache.

BREAKING. Exit-poll, ora 23:00! Rasturnare de situatie! Care e clasamentul FINAL. Nimeni nu se astepta la asta

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI