Evenimentul Zilei > Justitie > DNA, pusă la pămînt de o nouă decizie. Fostul MINISTRU al Justiției, Tudor Chiuariu, ACHITAT de ÎCCJ
DNA, pusă la pămînt de o nouă decizie. Fostul MINISTRU al Justiției, Tudor Chiuariu, ACHITAT de ÎCCJ

DNA, pusă la pămînt de o nouă decizie. Fostul MINISTRU al Justiției, Tudor Chiuariu, ACHITAT de ÎCCJ

DNA a primit o nouă lovitură din partea instanțelor de judecată după ce fostul ministru al Justiției, Tudor Chiuariu, a fost achitat de judecătorii de la ICCJ.

Decizia în privința lui Chiuariu face parte dintr-un dosar extrem de mediatizat al DNA, ”Dosarul retrocedărilor”.

EvZ a precizat că tot în acest dosar, foștii deputați Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam au primit câte doi ani de închisoare cu executare.

Fostul ministru al Justiţiei a fost acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi aderare la un grup infracţional organizat, în dosarul privind retrocedarea a peste 43.000 de hectare de pădure.

Potrivit ordonanţei de dispunere a controlului judiciar, în contextul demersurilor infracţionale depuse pentru retrocedarea unor mari suprafeţe de teren forestier către Paltin Sturdza, în noiembrie 2012, Ioan Gheorghe Varga şi Daniel Constantin Călugăr s-au înţeles cu Tudor Chiuariu să primească suma de 2,5 milioane de euro pentru a interveni pe lângă funcţionarii publici ai Comisiei Judeţene de aplicare a legilor fondului funciar din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Bacău, RNP Romsilva – Direcţiei Silvice Bacău şi OCPI Bacău, "cu scopul de a-i determina pe aceştia fie să urgenteze, fie să-şi îndeplinească în mod defectuos (ex. să nu exercite acţiuni în justiţie) atribuţiile de serviciu privind punerea în executare a unei decizii a Tribunalului Covasna".

Decizia avea ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate asupra suprafeţei de 43.227 de hectare de teren forestier ce a aparţinut fostului Domeniu Ghica-Comăneşti

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: