Trupele ruseşti atacă Reichstagul. Imagini extraordinare care îmbină războiul cu pacea pe străzile Europei | FOTO

Trupele ruseşti atacă Reichstagul. Imagini extraordinare care îmbină războiul cu pacea pe străzile Europei | FOTO

Trupele ruseşti par să fi luat cu asalt clădirea Reichstag-ului din Berlinul de astăzi, în timp ce turiştii aştepată să intre în clădirea istorică. Aceste imagini incredibile sunt rezultatul suprapunerii a două fotografii luate exact în acelaşi loc la peste 60 de ani distanţă în timp.

Fotograful amator Serghei Larenkov, în vârstă de 42 de ani, a început să colecţioneze fotografii vechi şi cărţi poştae din cinci oraşe europene care au suferit cel mai mult în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în urmă cu 10 ani, potrivit Daily Mail.

El a petrecut 12 luni fotografiind obiective turistice din Paris, Ledingrad (Sankt Petersburg), Berlin şi Praga pentru a crea pe computer aceste colaje extraordinare.

Fotograful rus a declarat că i-a venit ideea pentru realizarea acestor imagini după ce fiica sa l-a întrebat despre experienţa bunicilor săi din timpul războiului, care au fost prinşi în Leningrad în timpul blocadei de doi ani, de către trupele naziste.

Ne puteți urmări și pe Google News

"În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, bunicii mei au rămaşi blocaţi în Leningrad şi au protejat oraşul de inamici. Colajele mele arată oamenilor ororile din Al Doilea Război Mondial şi diferenţa dintre viaţa de astăzi şi acele zile", a spus Serghei Larenkov.

El a declarat că s-a născut şi a trăit în Sankt Petersburg: “Am fost căpitan pe mare timp de 11 ani, iar fotografia este doar un hobby".