„Organizația Mondială a Comerțului constată că subvențiile Uniunii Europene acordate companiei Airbus au afectat în mod negativ Statele Unite, care vor pune acum tarife pe 11 miliarde pentru produsele UE!”, a scris Donald Trump pe Twitter, marți dimineață.

„UE a profitat de comerțul american de mai mulți ani. În curând asta se va încheia!”, a adăugat președintele american.

Anunțul vine după ce luni seară reprezentantul Special pentru Comerț al președintelui a publicat o listă asupra cărora s-ar putea aplica tarife vamale suplimentare. De pe listă fac parte mai multe produse din UE, printre care aeronave comerciale sau lactate și vinuri, potrivit The Hill.

SUA și Uniunea europeană sunt implicate într-o dispută comercială privind subvențiile acordate producătorilor de avioane Airbus și Boeing. 

Organizația Mondială a Comerțului a hotărât că ambele părți au acordat subvenții în valoare de miliarde de dolari pentru a dobândi un avantaj pe piaţă şi le-a cerut să înceteze să mai acorde subvenţii, în caz contrar urmând să le sancţioneze.

Şeful statului american – Donald Trump – şi preşedintele Comisiei Europene – Jean-Claude Juncker – au anunţat în iulie un acord privind relaţiile comerciale dintre SUA şi UE. Acordul prevede o creştere a achiziţiilor europene de soia şi de gaze naturale lichefiate (LNG) din SUA, în schimbul suspendării noilor tarifele vamale impuse de Washington, conform Agerpres.

 

Te-ar putea interesa și: