Evenimentul Zilei > EVZ Special > Trump se grăbește. 1,6 miliarde de dolari pentru un nou vaccin
Trump se grăbește. 1,6 miliarde de dolari pentru un nou vaccin

Trump se grăbește. 1,6 miliarde de dolari pentru un nou vaccin

Guvernul american a anunțat că această sumă va fi alocată companiei de biotehnologie Novavax, în sprijinul dezvolării unui vaccin pentru virusul SARS-CoV-2.

Compania va lansa faza a treia a testului (ultima şi cea mai mare) la toamnă, cu până la 30.000 de participanţi. Proiectul său de vaccin este denumit NVX-CoV2373, potrivit unui comunicat.

Statele Unite au investit deja peste două miliarde de dolari în proiectele de vaccinuri ale Johnson & Johnson (456 milioane), Moderna (483 milioane) şi AstraZeneca (1,2 miliarde, în parteneriat cu Oxford), ultimele două fiind cele mai avansate.

Laboratorul francez Sanofi a primit un contract mai mic, în februarie, (30 de milioane), dar nu se știe dacă a fost reținut în programul Warp Speed.

Operațiunea Warp Speed, potrivit ministerului Sănătății a selectat inițial 14 proiecte, reduse ulterior la șapte (lista completă nu este publică).

Marți, Washingtonul a acordat, de asemenea, 450 de milioane de dolari companiei Regeneron pentru tratamentul său experimental (REGN-COV2) împotriva Covid-19, neprobat, dar care este în prezent testat pe pacienți cu coronavirus (în Statele Unite , Brazilia, Mexic și Chile), precum și pe persoane neinfectate, dar expuse recent la virus (în Statele Unite).

 

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: