Trump pregătește o candidatură în familie pentru 2024.

Fostul președinte Donald Trump ar putea candida, la viitoarele alegeri prezidențiale, în tandem cu fiica sa Ivanka. Mai mulți experți în politica americană cred acest lucru, relatează publicația Express. Donald Trump și-a anunțat intenția de a obține un nou mandat la Casa Albă.

Săptămâna trecută, Donald Trump a sugerat că ar putea candida din nou la funcția de președinte, în 2024. El a făcut aceste referiri la Conferința de acțiune politică conservatoare (CPAC). Fostul președinte a declarat că-i va „bate” pe democrați pentru „a treia oară”.

Intențiile lui Donald Trump, de a reveni pe scena publică, stârnit curiozitatea analiștilor. Aceștia se întreabă cine ar putea candida împreună cu el. Se pare că Trump intenționează să renunțe la fostul vicepreședinte Mike Pence.

Trump nu-l mai dorește partener pe Mike Pence

Potrivit Bloomberg, Donald Trump le spune aliaților că are în vedere cu tărie o nouă candidatură la președinție în 2024. În aceste condiții, apropiații săi vor ca acesta să aleagă pe altcineva în locul vicepreședintelui Mike Pence

Pence a petrecut patru ani alături de Trump în calitate de vicepreședinte. El a refuzat, însă, să anuleze rezultatele alegerilor din 2020, așa cum ar fi dorit fostul președinte. Pence a participat și la inaugurarea președinției lui Joe Biden, deși Donald Trump nu a dorit să fie prezent.

Trump pregătește o candidatură în familie pentru 2024

În aceste condiții, analiștii sunt de părere că Donald Trump ar putea apela la familie. El va candida în tandem cu unul dintre membrii familiei sale. Acesta a sugerat că ar fi vorba despre unul dintre copiii fostului președinte, Junior, Ivanka sau Lara.

De altfel, Donald Trump a a afirmat că fiica sa Ivanka este capabilă să devină prima femeie președinte american. În mandatul tatălui său de la Casa Albă, Ivanka a fost consilier al președintelui. De asemenea, ea a lucrat și la Biroulu de inițiative economice și antreprenoriat.