Adminstraţia Donald Trump a înăsprit constant măsurile punitive împotriva Venezuelei, tot mai mult după ce, în ianuarie, l-a recunoscut pe opozantul Juan Guaido ca preşedinte interimar la ţării aflate în criză.

„Presiunea va continua, voi avea noi sancţiuni mâine”, a declarat miercuri emisarul Departamentului de Stat american pentru Venezuela, Elliott Abrams, subliniind că această strategie are un „impact considerabil”, deşi până în prezent nu a permis înlăturarea lui Nicolas Maduro de la putere.

El nu a oferit detalii despre sancţiunile care urmează să fie anunţate joi.

În cursul unei conferinţe de presă organizate de centrul de studii Foundation for Defense of Democracies la Washington, Elliott Abrams a promis, de asemenea, creşterea „presiunii asupra Cubei pentru acţiunile sale în Venezuela.

„În Rusia, analizăm în continuare ce fel de sancţiuni să introducem, individuale sau sectoriale”, a explicat el. „Vedem cu surprindere că, din punct de vedere financiar, ruşii nu mai dau bani Venezuelei, ci iau bani din Venezuela, a declarat emisarul american.

Cu toate acestea, ei îi ajută într-un fel să îşi vândă petrolul, iar asta analizăm îndeaproape, a adăugat Elliott Abrams.

SUA, care a impus un embargo petrolier Caracasului, a îndemnat în repetate rânduri Moscova să înceteze sprijinul acordat lui Nicolas Maduro, cerere ferm respinsă de Rusia care acuză Statele Unite că vor să dea o lovitură de stat cu tot dispreţul faţă de dreptul internaţional.

Te-ar putea interesa și: