Trump, molima şi conspiraţia. Stephen King a spus tot ce ştie: Am scris în 1979

Trump, molima şi conspiraţia. Stephen King a spus tot ce ştie: Am scris în 1979

Celebrul autor american Stephen King a declarat la patru decenii de la publicarea romanului „The Stand” că nu înţelege de ce autorităţile americane nu au anticipat criza Coronavirusului şi nici de ce nu a luat măsurile de precauţie necesare.

Conform The Guardian, acesta se aştepta ca după publicarea romanului amintit (n.r.  în care se tratează tema unei gripe letale care distruge mare parte din civilizaţia umană) în 1979, guvernul american să fi reacţionat în vreun fel.

„În ultimele trei sau patru săptămâni, oamenii mi-au zis: 'Trăim într-o lume a lui Stephen King' şi tot ce pot spune e că mi-aş dori să nu fie aşa. Era previzibil de multă vreme. Am scris „The Stand” despre o pandemie care elimină mare parte din rasa umană şi îi mulţumesc lui Dumnezeu că aceasta nu este chiar aşa de rea, dar am scris acest lucru în 1979 şi de atunci era previzibil să se întâmple”, a spus King pentru CNN.

„Faptul că nimeni nu părea a fi pregătit încă mă intrigă”, a mai completat autorul care a vândut aproximativ 350 de milioane de cărţi în întreaga lume şi care şi-a exprimat anterior criticile la adresa reacţiei preşedintelui Donald Trump la această criză.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Este aproape imposibil de înţeles. Îmi amintesc în anii '70, când republicanii au râs de Jimmy Carter considerându-l indecis şi şovăielnic. Preşedintele pe care îl avem acum şi Ron DeSantis de aici, din Florida, se presupune că sunt dintre aceia care acţionează, de genul pe care ţi-l doreşti în funcţie când ceva nu merge bine, pentru ca nu şovăie.

La început Trump a spus: 'Nu este foarte grav, nu vă faceţi griji, totul va fi bine', iar apoi când piaţa bursieră a început să fie afectată, când realitatea a lovit, a zis: 'Va fi ca un miracol, totul va fi bine până la Paşte şi vom avea bisericile pline'. Apoi, câteva zile mai târziu a vorbit despre o carantină. (Guvernatorul New York) Andrew Cuomo nu ştia despre aşa ceva, nimeni nu părea să ştie”, a mai spus King.