Evenimentul Zilei > EVZ Special > Trump l-a ironizat pe Biden înaintea întâlnirii cu Putin. Mesaje cu multe înţelesuri
Trump l-a ironizat pe Biden înaintea întâlnirii cu Putin. Mesaje cu multe înţelesuri

Trump l-a ironizat pe Biden înaintea întâlnirii cu Putin. Mesaje cu multe înţelesuri

Înaintea summitului SUA-Rusia, programat săptămâna viitoare, Donald Trump nu a ratat ocazia de a-l ironiza pe Joe Biden, cel care l-a învins la alegerile prezidenţiale şi care la 16 iunie se va întâlni faţă-n faţă cu omologul Vladimir Putin.

Trump l-a ironizat pe Biden înaintea întâlnirii cu Putin. Mesaje cu multe înţelesuri pentru liderul de la Casa Albă, care se pregăteşte să discute cu Putin unele dintre cele mai delicate teme de politică internaţională. Amintim că întâlnirea istorică dintre cei doi lideri se va desfăşura într-o vilă cu totul şi cu totul specială.

Astfel, Donald Trump i-a urat noroc președintelui Joe Biden în viitoarea întâlnire cu Vladimir Putin şi a subliniat că trebuie să rămână treaz: „Noroc lui Biden în relația cu președintele Putin. Nu adormi în timpul ședinței și te rog să-i dai cele mai calde salutări!”

Somnoroul Joe Biden

Trump l-a poreclit pe Biden „Sleepy Joe” (n.r. – somnorosul Joe) în timpul campaniei prezidențiale din 2020 și a susținut de mai multe ori fostul contracandidat se află în declin mental. Numărul 1 de la Casa Albă a aterizat miercuri seara în Europa şi joi s-a întâlnit cu premierul premierul britanic Boris Johnson.

Cei doi şi-au adresat multe complimente și Biden chiar i-a oferit lui Johnson o bicicletă nouă. În weekend, liderul american se va întâlni cu Regina Elisabeta a II-a la Castelul Windsor, după care urmează summitul NATO din Belgia şi întrevederea cu preşedintele Rusiei.

Jurnaliştii americani nu au aflat încă dacă preşedinţii SUA şi ai Rusiei vor organiza o conferință de presă comună la Geneva. Trump nu are amintiri prea plăcute după o astfel conferință de presă susţinută alături de cu Putin, în Finlanda (2018).

Trump are motive de mândrie după întâlnirea cu Putin

La acea vreme, miliardarul american a dat senzaţia că acceptă explicaţiile oferite de Putin, care a negat că Rusia ar fi avut vreun amestec la alegerile prezidenţiale din 2016, când serverul Partidului Democrat a fost vizat de atacul unor hackeri.

În noua declarație despre întâlnire cu Putin, Trump a spus: „Am avut o întâlnire extraordinară și foarte productivă la Helsinki, Finlanda, cu președintele Putin. În ciuda portretizării Fake News întârziate a întâlnirii, Statele Unite au câștigat mult, inclusiv respectul președintelui Putin și al Rusiei.”

Trump şi Biden

Trump a mai subliniat că ancheta FBI despre Rusia l-a vizat fără niciun rezultat care să arate că a colaborat cu Moscova şi a fost de vină pentru împiedicarea politicii sale externe, conform nypost.com:

Rusia, mereu în centrul atenţiei

„Din cauza falsei Rusii, a Rusiei şi a Înşelătoriei Rusia inventată și plătită de democrați și Corupta Hillary Clinton, Statele Unite au fost puse în dezavantaj, dezavantaj care a fost totuși depășit de mine.

În ceea priveşte în cine am încredere, au întrebat ei, în Rusia sau în «serviciile secrete» din epoca Obama, adică în oameni precum Comey, McCabe, cei doi îndrăgostiți, Brennan, Clapper și numeroși alți zăpăci sau Rusia, răspunsul, după tot ce a fost aflat și scris, ar trebui să fie evident. Guvernul nostru a avut rareori astfel de golani ca aceştia care lucrează pentru el.”

Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: