Evenimentul Zilei > International > Trump îi denunță pe cei care „șterg istoria, defăimează eroii și suprimă valorile”
Trump îi denunță pe cei care „șterg istoria, defăimează eroii și suprimă valorile”

Trump îi denunță pe cei care „șterg istoria, defăimează eroii și suprimă valorile”

Departe de Washington pentru o seară, Donald Trump a lăudat, în ajunul sărbătorii naționale a zilei de 4 iulie, o Americă „excepțională” , în cadrul grandios al Muntelui Rushmore, rămânînd însă discret cu privire la cifrele alarmante ale Covid-19.

Cu toate acestea, în contrast puternic cu Europa, recordurile de contaminare sunt bătute zilnic în Statele Unite. Multe state au fost nevoite să întrerupă măsurile de relaxare, ba chiar le-au repus în funcțiune, închizând barurile și plajele.

La începutul acestui lung weekend festiv, fostul președinte democrat Barack Obama a declarat: „Înfrângerea acestui virus va necesita mobilizarea tuturor. Purtați o mască. Spălați-vă mâinile”, a spus el. „Și ascultați experții, nu pe cei care încearcă să ne divizeze”.

Locatarul de la Casa Albă, care a fost însoțit de soția sa Melania Trump, știa că poate conta pe o primire călduroasă în Dakota de Sud, un stat slab populat pe care l-a câștigat în 2016 cu peste 60% din voturi.

Guvernatoarea republicană Kristi Noem a declarat: „Le-am spus celor care sunt îngrijorați că pot rămâne acasă. Pentru cei care vor să ni se alăture, vom distribui măști gratuite, dacă vor decide să poarte una. Dar nu va exista distanțare socială”.

Reprezentanții triburilor Sioux au manifestat în semn de protest împotriva organizării acestei seri în munții Black Hills – unde figurile președinților americani au fost sculptate din 1927 până în 1941 –  pe care îi consideră sacrii.

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: