Evenimentul Zilei > International > Trump declară război companiilor Big Tech, după ce a fost suspendat pentru doi ani de pe Facebook
Trump declară război companiilor Big Tech, după ce a fost suspendat pentru doi ani de pe Facebook

Trump declară război companiilor Big Tech, după ce a fost suspendat pentru doi ani de pe Facebook

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, consideră suspendarea sa de pe Facebook o insultă la adresa tuturor cetățenilor care l-au votat în anul 2020. Reprezentanții Facebook au anunțat suspendarea contului fostului președinte pentru o perioadă de doi ani de zile.

Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, va fi suspendat de pe Facebook timp de doi ani de zile. Fostul lider consideră că decizia pe care a luat-o Facebook este o insultă pentru milioanele de cetățeni care au votat administrația Trump în anul 2020.

Trump consideră suspendarea sa o insultă

Facebook a anunțat, pe 4 iunie, că îl suspendă pe Donald Trump pentru doi ani de zile. Trump poate reveni pe Facebook atunci când ”riscurile pentru siguranţa publicului au dispărut”, a precizat Facebook. Compania Big Tech l-a exclus temporar pe Donald Trump pe 7 ianuarie, după ce i-a susținut pe protestatarii care au atacat Capitoliului.

”Decizia Facebook este o insultă” pentru ”75 de milioane de oameni care ne-au votat în 2020”, a afirmat fostul preşedinte Donald Trump, într-un comunicat. El a mai subliniat că firmelor Big Tech ”nu ar trebui să li se permită această cenzură şi reducere la tăcere. În cele din urmă, vom câştiga. Ţara noastră nu mai poate suporta aceste abuzuri!”, a conchis fostul președinte Donald Trump.

Blogul lui Trump a fost închis

Noul blog al fostului președinte Donald Trump a fost închis pe 2 iunie. Un asistent senior al fostului lider SUA a confirmat că pagina a fost eliminată și Trump „nu se va mai întoarce” la ea. Este un sfârșit neremarcabil al scurtei vieți a primului proiect post-prezidențial major al lui Trump, unde lumea se aştepta să poată vorbi „liber și în siguranță”.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a promulgat, pe 24 mai, un proiect de lege care oferă cetățenilor posibilitatea de a acționa în instanță rețelele de socializare, dacă sunt de părere că au fost cenzurați pe nedrept. Noile prevederi legale permit, de asemenea, sancționarea companiilor Big Tech care blochează conturile de social media ale politicienilor, din dorința de a promova anumite ideologii politice. În Florida, în cazul blocării contului unui politician care candidează pentru o funcție la nivel de stat, Comisia Electorală poate cere plata unei amenzi de 250.000 de dolari pe zi. Dacă politicianul candidează pentru posturi non-statale, Comisia poate cere o despăgubire de 25.000 de dolari pe zi.

Noua lege îi poate aduce beneficii lui Trump

Acuzațiile la adresa companiilor Big Tech au luat amploare în urma excluderii lui Donald Trump de pe Facebook și Twitter, care a comentat situația asaltului de la Capitoliu, de pe 6 ianuarie. Noua lege a fost adoptată după ce, mai mulți republicani au susținut că platformele de socializare, inclusiv Facebook, YouTube șu Twitter au tendința de a promova ideologii anti-conservatoare.

Guvernatorul Floridei, DeSantis, a recunoscut că, într-adevăr, proiectul de lege în cauză îi poate aduce anumite beneficii fostului președinte al SUA, Donald Trump, însă a subliniat că legea vizează toți cetățenii Floridei.

„Acest proiect de lege este destinat tuturor cetățenilor Floridei”, a spus DeSantis. „Dar cred că în cazul de față vorbim despre o problemă gravă: îl elimini pe președintele Statelor Unite (de pe rețelele de socializare – n.r.), dar îl lași pe Ayatollah Khameini să discute despre uciderea evreilor”, s-a exprimat guvernatorul Floridei.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: