Evenimentul Zilei > International > Trump ATACĂ într-un mod SURPRINZĂTOR Germania. Mașinile de LUX nemțești ar putea fi BANATE
Trump ATACĂ într-un mod SURPRINZĂTOR Germania. Mașinile de LUX nemțești ar putea fi BANATE

Trump ATACĂ într-un mod SURPRINZĂTOR Germania. Mașinile de LUX nemțești ar putea fi BANATE

Publicația Business Insider susține că Donald Trump ar urmări să scoată de pe piața americană constructorii auto germani, în condițiile în care 90% din piața mașinilor de lux din Statele Unite este dominată de ei.

Se pare că, în cadrul unei întâniri  cu președintele francez Emmanuel Macron, Trump s-ar fi arătat enervat de faptul că pe străzile din New York circulă prea multe autoturisme Mercedes-Benz, a relatat publicația germană Wirtschaftswoche. 

Potrivit Business Insider, constructorii auto germani controlează 90% din piața autoturismelor de lux din Statele Unite, întrucât BMW deține Rolls-Royce și alte branduri, Daimler produce Mercedes-Benz, iar Volkswagen controlează mărci precum Bentley, Buggati, Porsche și Audi.

Totodată, Administrația Trump a deschis o anchetă pentru a vedea când de afectată a fost industria auto americană de importurile de autoturisme.

În 2017, SUA au exportat în Uniunea Europeană mașini în valoare de 6,2 miliarde de euro, în timp ce a importat mașini în valoare de 37 miliarde de euro. Doar anul trecut, producătorii germani de mașini au asamblat 804.000 de autoturisme în fabrici de pe teritoriul Statelor Unite, ia alte 657.000 au fost exportate din Germania în America de Nord. Președintele american Donald Trump a decis să le impună partenerilor comerciali importanți taxe vamale pentru importurile de oțel și aluminiu. Astfel, din 1 iunie, Uniunea Europeană, Canada și Mexicul vor fi obligate să plătească 25% pentru importurile de oțel și 10% pentru cele de aluminiu.