Evenimentul Zilei > International > Trump a început expulzarea imigranților ilegali din SUA
Trump a început expulzarea imigranților ilegali din SUA

Trump a început expulzarea imigranților ilegali din SUA

Autorităţile americane au lansat la sfârşitul săptămânii trecute operaţiuni la scară mică pentru arestarea unor familii fără documente.

Operaţiunea, care s-a întins pe mai multe zile, urma să ia ca ţintă sute de familii sosite recent în circa zece oraşe şi care ar fi primit un ordin de expulzare din partea unui judecător specializat în imigraţie.

Operaţiunile de expulzare urmăresc să descurajeze afluxul de familii din America Centrală care fug de sărăcia şi de violenţele cauzate de bande criminale în ţările lor natale, multe încercând să obţină azil în SUA.

Imigranţii şi asociaţiile de susţinere a lor se pregătiseră pentru arestări în masă, dar până duminică seară au apărut informaţii doar despre mici operaţiuni în câteva oraşe.

Desfăşurăm acţiuni ţintite de aplicare a legii împotriva unor persoane care au pierdut în instanţă şi au primit ordin de expulzare din partea unui judecător specializat în imigraţie, a declarat directorul în exerciţiu al Autorităţii pentru imigraţie şi afaceri vamale (ICE), Matt Albence, citat de Fox News.

Mary Bauer, din partea organizaţiei de asistenţă juridică Southern Poverty Law Center (SPLC), a spus că nu există operaţiuni confirmate în mari oraşe sudice precum Atlanta.

Nu au existat relatări privind arestări nici din partea Consiliului American pentru Imigraţie, care are avocaţi pregătiţi pentru a oferi consiliere juridică la cel mai mare centru de detenţie pentru familii de imigranţi la Dilley, în Texas.

Imigranţii şi comunităţile de imigranţi din întreaga ţară se ascund, iar oamenii trăiesc terifiaţi şi terorizaţi, pentru că asta este de fapt ideea întregii operaţiuni, indiferent dacă au loc sau nu acţiuni de aplicare a legii, a spus Mary Bauer, director juridic adjunct al SPLC.

Primarul New Yorkului, Bill de Blasio, a spus că au avut loc trei operaţiuni al ICE în oraş sâmbătă, aparent fără arestări. El a mai precizat că nicio astfel de operaţiune nu s-a desfăşurat duminică.

Este un act politic al acestui preşedinte. El a politizat o agenţie guvernamentală a SUA pentru a-l ajuta să fie reales, a spus Bill de Blasio, candidat în cursa democrată pentru scrutinul din 2020.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri o vastă operaţiune de arestare şi de expulzare a imigranţilor fără documente în zece oraşe pentru sfârşitul săptămânii care s-a încheiat.

El a avertizat în luna iunie în legătură cu pregătirea acestor expulzări, care au fost dezvăluite anterior de cotidianul New York Times.

Democrații se opun expulzărilor, deși persoanele fără documente sunt practic infractori. Mai mult, candidații Democrați la președinție au anunțat la unison că, în cazul în care vor ajunge la Casa Albă în 2020, ei vor deschide frontiera sudică, pentru a permite tuturor imigranților să intre în Statele Unite, fără nici o restricție.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: