Evenimentul Zilei > International > Trump a asmuțit „Fiara Barourilor” și își dă rând pe rând în judecată toți dușmanii
Trump a asmuțit „Fiara Barourilor” și își dă rând pe rând în judecată toți dușmanii

Trump a asmuțit „Fiara Barourilor” și își dă rând pe rând în judecată toți dușmanii

Avocații lui Trump au depus plângere împotriva CNN, pentru un editorial care afirma că echipa de campanie a președintelui a lăsat deschisă posibilitatea de a cere ajutor Rusiei în 2020.

Plângerea depusă de echipa de campanie a lui Donald Trump la tribunalul districtual din Atlanta este a treia în zece zile, după ce au mai fost vizate New York Times și Washington Post.

Toate trei plângerile pentru calomnie se referă la editoriale din 2019 care susțineau că Trump are legături nepotrivite cu Rusia.

CNN nu a comentat gestul echipei președintelui. O sursă citată de Reuters spune că avocații canalului de știri încă studiază plângerea.

De-a lungul întregului mandat al lui Trump, CNN, New York Times și Washington Post au fost vârfurile de lance ale atacurilor, iar șeful de la Casa Albă nu s-a lăsat mai prejos, aplicându-le celor trei organe de presă o etichetă care a făcut istorie: „Fake News”.

Articolul care face obiectul plângerii de vineri împotriva CNN datează din 13 iunie 2019 și îi aparține lui Larry Noble, un colaborator al postului și fost consilier general al Comisiei Electorale Federale.

Referindu-se la raportul procurorului special Robert Mueller, care l-a exonerat pe Donald Trump de acuzația de complicitate cu Rusia, Noble a scris:

„Echipa de campanie a lui Trump a evaluat riscurile și avantajele potențiale de a solicita DIN NOU ajutorul Rusiei în 2020 și a decis să lase deschisă această opțiune.”

După cum se vede, editorialistul CNN, neagă concluzia raportului Mueller, continuând să-l acuze pe Trump de complicitate cu Moscova în 2016 și aruncând o bănuială și asupra alegerilor din 2020.

Avocatul echipei de campanie al lui Trump este Charles Harder, cunoscut mai ales pentru că a dat în judecată compania media Gawker în favoarea lui Hulk Hogan, după publicarea unei înregistrărir video cu fostul luptător profesionist în timpul unei partide de sex.

Instanța a decis ca Gawker să-i achite lui Hogan daune de 140 de milioane de dolari, ceea ce a provocat falimentul companiei media.

Însă Harder, o adevărată „Fiară a Baroului”, are în palmares și alte victorii răsunătoare în beneficiul unor mari celebrități precum Sigourney Weaver, Sandra Bullock, Cameron Diaz, Kate Hudson, studiourile de film Cecchi Gori etc.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.