Evenimentul Zilei > International > Trucul riscant al lui Trump pentru alegerile prezidențiale. Surpriza scoasă „din pălărie”
Trucul riscant al lui Trump pentru alegerile prezidențiale. Surpriza scoasă „din pălărie”

Trucul riscant al lui Trump pentru alegerile prezidențiale. Surpriza scoasă „din pălărie”

Republicanul american Donald Trump pregătește o surpriză uriașă pentru alegerile prezidențiale care vor avea loc în luna noiembrie a acestui an. Adică să scoată „din pălărie” un vaccin anticoronavirus încă insuficient testat.

După aproximativ trei luni și jumătate de la confirmarea primului caz de infectare cu COVID-19 în SUA, oraşul New York-ul începe să revină la normalitate. Asta înseamnă mai multe magazine deschise, fabrici și șantiere repornite, dar totul în condiții stricte de siguranță, susține primarul Bill de Blasio.

„Aceasta e ziua în care începem să ne eliberăm de sub tirania bolii. Ziua în care dăm pagină și mergem mai departe. În orașul New York începe astăzi (ieri, n.r) prima fază a redeschiderii”, a spus Bill de Blasio.

Bilanțul este tragic după statisticile care prezintă peste 22.000 de decese, majoritatea în comunitățile de afro-americani și hispanici.

Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York: „N-am scăpat de pericol. Dar cu siguranță am trecut de ce era mai greu. Declinul îmbolnăvirilor continuă. În restul țării încă sunt cifre în creștere.”

De 5 zile la rând, Florida are zilnic câte 1.000 de cazuri noi de Sars-Cov-2, iar Texas, un alt stat care a repornit devreme activitatea, are 1.500 de noi infectari în fiecare zi, o creștere de 50% față de perioada izolării.

Într-un orășel din Pennsylvania s-au confirmat 33 de noi cazuri legate toate de un bărbat care a luat parte la o petrecere pe plajă în New Jersey.

Dr. LaMar Hasbrouck, Former CDC Epidemiologist: „Totul seamănă cu pregătirea dinaintea furtunii perfecte, dacă putem să o numim aşa. A fost Ziua Eroilor, când o mulțime de oameni s-au relaxat prea tare și au uitat de precauții. Am avut, de asemenea, multe state care s-au redeschis. După care au început protestele de stradă, cu toate aceste adunări masive.”

La toate acestea s-au adăugat protestele anti-rasiale care au fost generate de moartea lui George F. care a zdruncinat întreaga țară

Mulţi protestatari spun însă că nedreptăţile sociale sunt un subiect mai important decât pandemia de coronavirus.

Protestatar: „Nu vreau să iau virusul. Cred că nimeni nu vrea asta, dar când e vorba de problemele legate de justiția socială, sunt de părere că astea au prioritate. COVID-19 o să mai fie printre noi o vreme, să sperăm că o să apară un vaccin.”

Casa Albă are un program pentru crearea unui vaccin, pe care preşedintele Trump l-a botezat cât se poate de sugestiv, „Operațiunea Viteză Luminii”

Doi profesori de la Universitatea din Pennsylvania se tem, însă, că administraţia americană va arunca prea repede vaccinul pe piaţă.

În acest moment, se fac tot felul de teste clinice pe oameni pentru zece potențiale vaccinuri, dintre care 4 în Statele Unite, potrivit stirileprotv.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: