Trofeul Webb Ellis vine în România

International Rugby Board anunţă că prestigiosul trofeu Webb Ellis va poposi la Bucureşti pe 27 noiembrie, la meciul retur dintre România şi Uruguay din barajul de calificare la Rugby World Cup 2011.

Trofeul Webb Ellis, care este oferit câstigătoarei Cupei Mondiale, va fi însoţit în România de fostul căpitan al Angliei şi al"Leilor Britanici", Bill Beaumont, în prezent vicepreşedinte IRB. Ultimul bilet pentru Cupa Mondială România va da piept cu Uruguay în noiembrie pentru ultimul bilet rămas disponibil pentru Cupa Mondială de anul viitor din Noua Zeelandă. Primul meci se va juca la Montevideo, pe 13 noiembrie, jocul decisiv urmând a se disputa la Bucuresti, pe 27 noiembrie, pe stadionul "Arcul de Triumf". Echipa calificată în urma barajului dintre România şi Uruguay e aşteptată la Mondialul din Noua Zeelandă în Grupa B, alături de Argentina, Anglia, Scoţia şi Georgia. "Toţi ochii vor fi aţintiţi spre Bucureşti"

Manşa secundă a barajului dintre România şi Uruguay, de la Bucureşti, reprezintă dovada unui proces de calificare global de-a lungul a şase continente, implicând 80 de echipe şi 182 de meciuri. România poate fi a treia reprezentantă a Cupei Europene a Naţiunilor la Cupa Mondială, după Georgia şi Rusia, calificate direct.

"Toţi ochii vor fi aţintiţi spre Bucureşti pe 27 noiembrie, cand procesul de calificare pentru Rugby World va atinge apogeul", a spus vicepreşedintele International Rugby Board, Bill Beaumont. "Cel mai important eveniment sportiv din Romania"

"Procesul de calificare pentru Cupa Mondială a fost unul antrenant. Având în faţă calificarea la RWC sunt sigur că ambele echipe vor face spectacol. Este sigur un meci pe care nu trebuie să-l ratezi. Va fi, cu siguranţă, cel mai important eveniment sportiv din Romania în perioada respectivă", a completat reprezentantul forului mondial.

Trofeul Webb Ellis şi-a făcut debutul în 1987 la Cupa Mondială. Poartă numele lui William Webb Ellis, creditat drept inventatorul rugby-ului. Cupa de 38 de centimetri a intrat în posesia Noii Zeelande (1987), Australiei (1991, 1999), Africii de Sud (1995, 2007) şi Angliei (2003).