TRIUNGHIUL BERMUDELOR. Încă un MISTER al OMENIRII rezolvat

TRIUNGHIUL BERMUDELOR. Încă un MISTER al OMENIRII rezolvat

Un cercetător pretinde că a rezolvat misterul din jurul Triunghiului Bermudelor care a luat cel puțin 1000 de vieți în ultimii 100 de ani.

Zona temută se întinde pe o suprafață de peste 700.000 km, de la Florida până la Puerto Rico și insula Bermuda, în Oceanul Atlantic de Nord, și este un puzzle care le-a ridicat probleme multor experți și marinari .

Omul de știință Australian, Dr Karl Kruszelnicki, a spus că nu există nici un mister de rezolvat deoarece incidentele au fost probabil cauzate de eroarea umană.

“Potrivit lui Lloyds din Londra și a gărzii de coastă din SUA, numărul avioanelor care dispar în Triunghiul Bermudelor este același ca și oriunde în lume, în proporție procentuală”, a spus dr. Kruszelnicki.

Ne puteți urmări și pe Google News

“Este aproape de ecuator, aproape de o parte bogată a lumii, America, de aceea există o mulțime de trafic”, a mai spus acesta.

Triunghiul Bermudelor este una dintre cele mai tranzitate culoare maritime din lume, cu nave care trec prin porturi pentru a ajunge în America, Europa și Caraibe.

Misterul din jurul zonei a crescut în secolul al XX-lea, cu un număr mare de avioane și nave dispărute de-a lungul deceniilor.

În 1918, USS Cyclops - o navă de transport mare care a furnizat combustibil flotei americane în Primul Război Mondial - a fost plină de încărcături grele când a pornit cu 309 de persoane la bord.

După ce nu a reușit să ajungă în Baltimore din Barbados, echipele de căutare au reluat traseul, însă nu au fost găsite niciodată. Două dintre nave au dispărut pe aceeași rută în 1941.

Legenda Triunghiul Bermudelor sa adâncit după ce Zborul 19 - care a constat în cinci bombardiere Torpedo Aberger - a decolat de la o stație aeriană navală din Florida, la o misiune de antrenament de rutină, și a dispărut la 5 decembrie 1945.

Cercetătorul spune că toată lumea ştie că uneori pur şi simplu nu există condiţii meteo pentru a naviga printr-o anumită zonă.

Acesta a mai spus că majoritatea celor care dispar, dar şi a celor care pleacă în căutarea lor nu au experienţa necesară.

„Nu era vreme bună. Erau valuri de 15 metri. I-au spus să zboare spre vest, dar el a continuat să zboare spre est”, a spus cercetătorul despre un pilot care a dispărut în acea zonă, scrie The Sun.