Evenimentul Zilei > International > Trist record pentru o pacientă infectată cu coronavirus. A scăpat de boală după o perioadă de coșmar
Trist record pentru o pacientă infectată cu coronavirus. A scăpat de boală după o perioadă de coșmar

Trist record pentru o pacientă infectată cu coronavirus. A scăpat de boală după o perioadă de coșmar

O femeie în vârstă de 47 de ani, din SUA, a avut nevoie de aproape 1 an pentru a se vindeca de coronavirus. Sistemul imunitar al pacientei era foarte slăbit.

O femeie în vârstă de 47 de ani, din Statele Unite ale Americii (SUA), a stabilit un trist record. A devenit pacientul care s-a infectat cu coronavirus și care a luptat cea mai lungă perioadă de timp cu această boală. Este vorba despre o femeie care a vrut să rămână anonimă. Timp de aproape un an, mai exact 335 de zile s-a luptat femeia cu boala, până să se vindece.

Femeia din SUA s-a vindecat de coronavirus după aproape un an

Nu se cunoaște un alt caz documentat de cercetători, în care un pacient să fi fost infectat o perioadă mai lună de timp. Pacienta s-a pus pe picioare în cele din urmă. De vină pentru perioada foarte lungă de refacere este cancerul de care suferă femeia și care i-a zdruncinat serios sistemul imunitar.

Cu trei ani mai devreme, femeia făcuse un tratament agresiv împotriva cancerului. În urma acestui tratament, a rămas cu un nivel scăzut de celule B, celule ale sistemului imunitar care produc anticorpi şi care ajută sistemul imunitar să funcţioneze normal.

Tristul record este departe de media, calculată ca fiind de opt zile, în care virusul ar rămâne în organism. Unele persoane rămân pozitive la Covid-19 până la 20 de zile după infectare, în medie, după primele simptome, uneori chiar până la 37, potrivit unui studiu publicat în acest an în revista ştiinţifică Clinical Infectious Disease.

Cazuri de longevitate a bolii și în Marea Britanie

Sunt situații extrem de rare în care s-au înregistrat cazuri care să treacă peste această perioadă obișnuită în cazul bolii. Dave Smith, un bărbat în vârstă de 72 de ani din Marea Britanie, s-a infectat și el cu coronavirus și a luptat pentru a se reface aproape 290 de zile. Aproape 10 luni a fost bolnav britanicul. De asemenea, tot în Albion, Andrew Watts, în vârstă de 40 de ani, a fost nevoit să stea în spital timp de 300 de zile până s-a refăcut și a fost externat.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.