Evenimentul Zilei > Sport > Tricolorii nu vor mai juca pe „Ilie Oană” din Ploieşti
Tricolorii nu vor mai juca pe „Ilie Oană” din Ploieşti

Tricolorii nu vor mai juca pe „Ilie Oană” din Ploieşti

Naţionala României urma să debuteze la sfârşitul acestei luni, în campania de calificare la Campionatul Mondial din 2022, pe micuţa, dar cocheta arenă „Ilie Oană” din Ploieşti.

Tricolorii nu vor mai juca pe „Ilie Oană” din Ploieşti.

Selecţionerul Mirel Rădoi şi conducerea Federaţiei Române de Fotbal au decis însă, pe ultima sută de metri, să modifice locul de disputare a întâlnirii cu Macedonia de Nord.

Forul condus de Răzvan Burleanu a primit deja acceptul macedonenilor, iar prima partidă a tricolorilor din preliminariile pentru turneul final din Qatar va fi găzduită de „Arena Naţională” din Bucureşti, în data de 25 martie.

FRF motivează că această decizie de ultimă oră a fost dictată de înăsprirea condiţiilor restrictive din ţara noastră, adoptate în lupta pentru combaterea pandemiei generate de virusul Sars-CoV-2.

„În contextul prelungirii efectelor pandemiei, care nu permit accesul suporterilor pe stadioane şi la iniţiativa staff-ului tehnic al echipei naţionale, FRF a solicitat Federaţiei din Macedonia de Nord acceptul pentru modificarea locului de disputare a partidei programate în 25 martie 2021” au anunţat şefii Federaţiei Române de Fotbal.

După Macedonia de Nord, urmează campioana mondială din 2014

La doar trei zile distanţă de la duelul cu naţionala lui Zoran Pandev, reprezentativa tricoloră va primi vizita, tot pe fostul stadion „Lia Manoliu”, a puternicei echipe a Germaniei. Tricolorii vor încheia apoi, această primă triplă din campania de calificare la Mondialul de anul viitor, într-o deplasare lungă, în capitala Armeniei, Erevan (31 martie).

Tricolorii nu vor mai juca pe „Ilie Oană” din Ploieşti

Selecţionerul Mirel Rădoi şi-a prezentat deja lista stranierilor pe care se va baza pentru aceste trei partide din preliminarii. Douzeci şi doi de internaţionali vor răspunde convocării lui Rădoi, marile surprize fiind constituite de cei doi jucători ai Parmei, Valentin Mihăilă şi Denis Man, precum şi de fotbalistul lui Glasgow Rangers, Ianis Hagi.

Chiar dacă era de aşteptat ca aceştia să facă parte din lotul care va reprezenta naţionala sub 21 de ani României la Europeanul de tineret, din Ungaria şi Slovenia, Mirel Rădoi a decis să îl lipsească pe Adrian Mutu de aportul acestora şi să-i cheme la prima reprezentativă.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: