Evenimentul Zilei > Sport > Tribunalul București a decis. Dinamo București intră în insolvență
Tribunalul București a decis. Dinamo București intră în insolvență

Tribunalul București a decis. Dinamo București intră în insolvență

Clubul de Fotbal Dinamo a solicitat insolvența la Tribunalul București Secția a VII-a Civilă. Magistrații au admis, joi, cererea de deschidere a procedurii generale privind insolvența.

Clubul se poate salva de la faliment doar dacă unul sau mai mulți investitori cu putere mare financiară vor prelua datoriile, care s-au dovedit mult prea mari pentru a putea fi plătite doar de suporteri.
Dosarul depus de SC Dinamo 1948 SA a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti vineri, 25 iunie.

Este cea de-a doua procedură a insolvenței, făcută de Dinamo

Aceasta este cea de-a doua procedură a insolvenţei declanşate de SC Dinamo 1948 SA, după ce societatea fusese reintrodusă în circuitul economic în septembrie 2015.

Clubul condus atunci de Ionuţ Negoiţă a acoperit în totalitate datoriile istorice ale societăţii conform planului de reorganizare. În acea etapă de insolvenţă, Dinamo a achitat aproximativ 4,5% din suma aferentă masei credale, care era de aproximativ 17,5 milioane de euro.

Mari probleme financiare

În ultima perioadă clubul Dinamo se confruntă cu mari probleme financiare, existând restanţe la plata salariilor jucătorilor, antrenorilor şi celorlalţi angajaţi pe mai multe luni. Conducerea reprezentată de Pablo Cortacero a anunţat în mai multe rânduri că va achita salariile, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Suporterii grupaţi în programul socios DDB (Doar Dinamo Bucureşti) deţin 20,06% din acţiunile clubului şi de la sfârşitul anului 2020 au achitat mare parte din datoriile FC Dinamo cu banii strânşi din cotizaţii, donaţii sau vânzarea de bilete virtuale.

Compania Benel International SA, reprezentată de spaniolul Pablo Cortacero, a devenit la jumătatea lunii august 2020 acţionar majoritar al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti.

Deşi cererea de insolvenţă abia a fost depusă, la Secţia a VII-a Civilă, magistraţii au stabilut deja primul termen pentru luni, 28 iunie 2021.

Pierderi de 5,53 milioane de lei

Conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor, Dinamo 1948 SA a avut anul trecut 108 angajaţi şi pierderi de 5,53 milioane de lei, raportat la o cifră netă de afaceri de 15,66 milioane de lei şi venituri totale de 16,37 milioane de lei.

Datoriile totale ale societăţii sunt însă aproape duble faţă de cifra de afaceri atingând în 2020, ultimele date oficiale publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe, suma de 29,7 milioane de lei.

 

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: