Trenurile au întârzieri de până la o oră din cauza caniculei

Trenurile au întârzieri de până la o oră din cauza caniculei

Circulaţia feroviară se va desfăşura cu restricţii de viteză în intervalul 3 - 6 iulie, din cauza temperaturilor ridicate care se vor înregistra în aer şi implicit la nivelul solului, conform avertizărilor de Cod galben şi Cod portocaliu de caniculă, transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, informează Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

Conform unui comunicat trenurile vor înregistra întârzieri la destinaţie cuprinse între 20 şi 60 de minute, în funcţie de distanţa parcursă.

CNCF CFR SA face precizarea că în perioada de caniculă (35 - 38 grade C în aer) temperaturile înregistrate la nivelul şinei sunt cuprinse între 45 - 55 grade C, iar măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşesc limitele normale este o măsură obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar şi, de asemenea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată.

Revizii suplimentare pe reţea CFR SA subliniază că, în perioadele caniculare, personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară (însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină etc.) iar în timpul zilei se reduce viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă cu 20-30 km/h pe durate bine determinate, astfel încât circulaţia trenurilor să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Codul portocaliu de caniculă a fost emis marţi pentru judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Alba, Hunedoara, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj, pentru restul regiunilor fiind instituit Codul galben.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA - companie care administrează infrastructura feroviară publică - desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.