Evenimentul Zilei > Social > Trei teorii care dau de gândit. De ce nu s-au mai întors extratereștrii antici pe Pământ? FOTO
Trei teorii care dau de gândit. De ce nu s-au mai întors extratereștrii antici pe Pământ? FOTO

Trei teorii care dau de gândit. De ce nu s-au mai întors extratereștrii antici pe Pământ? FOTO

Mulți cred în zilele noastre că omenirea a fost vizitată în timpuri străvechi de astronauți de pe alte planete care au lăsat ca dovadă inclusiv Piramidele.

Există dovezi semnificative care fac această teorie plauzibilă, inclusiv structuri monolitice, cum ar fi Piramidele, deoarece este greu de crezut, au fost construite folosind doar tehnici antice.

Cu toate acestea, dacă cineva admite că oamenii antici au fost vizitați de ființe extraterestre, iar aceste ființe s-au dezvăluit oamenilor și chiar și-au împărtășit cunoștințele și tehnicile de inginerie, s-ar putea să ne întrebăm de ce nu s-au întors?

Toate dovezile existenței astronauților antici au o vechime de cel puțin 2.000 de ani. Dar de ce şi-au oprit vizitele?

Conform teoriilor despre cosmonauții antici, ființe extraterestre inteligente (numite astronauți antici sau extratereștri antici) au vizitat Pământul și acest contact are legătură cu originea și cu dezvoltarea culturilor umane, tehnologiei și/sau religiilor. Unele dintre aceste teorii propun că zeități din cele mai multe dacă nu toate religiile, sunt de fapt extratereștri și tehnologiile lor au fost interpretate ca dovadă a statutului lor divin.

În cartea Viața inteligentă în Univers (Intelligent Life in the Universe) astrofizicienii I. S. Shklovski și Carl Sagan dedică un capitol întreg pentru a argumenta că oamenii de știință și istoricii ar trebui să ia serios în considerare posibilitatea ca unele contacte extraterestre au apărut în istorie.

Există câteva teorii care explică de ce nu s-au mai întors pe Pământ

1) Dorința de a nu interveni mai departe în viaţa pământenilor

Dintre toate teoriile posibile cu privire la motivele pentru care nu au existat alte vizite extraterestre, aceasta este în multe privințe cea mai plauzibilă – probabil este cea pe care vrem să o credem.

Conform acestei teorii, foștii noștri astronauți se mulțumesc în prezent să observe de departe, convinși că un contact suplimentar ar putea fi în detrimentul dezvoltării noastre ca specie.

Dacă această teorie se dovedește a fi corectă, probabil că planul este de a restabili contactul cu noi atunci când am atins un anumit obiectiv tehnologic, cum ar fi valorificarea energiei de fuziune sau dezvoltarea unor călătorii mai rapide decât lumina.

2) Propriile lor civilizații au dispărut

Având în vedere că ne-am confruntat cu războaie cataclismice în ultimele sute de ani, nu este greu de imaginat că probleme similare de conflict combinate cu arme devastatoare există și pe alte planete.

Prin urmare, nu este imposibil ca civilizațiile la care aparțineau astronauții noștri antici să fie victime ale războaielor catastrofale și să se autodistrugă.

3) Timp și distanță

Dacă presupunem că oamenii au fost vizitați de extratereștri în trecut, acest lucru presupune, de asemenea, că ființele în cauză au stăpânit călătoriile mai rapide decât lumina.

Știm prea multe despre planetele vecine să credem că ființele în cauză vin de acolo, cu siguranță ele vin de la distanțe mult mai mari.

Pentru ca această călătorie să fie realizată într-un timp rezonabil în termeni umani, tehnologia navelor implicate trebuie să le permită să călătorească foarte repede.

Cu toate acestea, poate că nu înțelegem pe deplin timpul și distanțele implicate. Poate că ființele în cauză stăpâniseră viața eternă sau aproape eternă cu mult timp în urmă, ceea ce înseamnă că timpul de la ultima lor vizită este perceput ca un timp foarte scurt pentru ele. Pur și simplu nu știm deși știința şi tehnologia este extrem de avansată pe Pământ, relatează astrounivers.