Editura Evenimentul si Capital

Trecutul vine val-vârtej peste Cioloș

Autor: | | 1 Comentarii | 547 Vizualizari

Fostul premier Dacian Cioloș, omul care conduce un partid inexistent, de al cărui nume nu a auzit aproape nimeni, dar care stă tot mai bine în sondaje, tehnocratul fără job a primit zilele trecute două lovituri năucitoare. Au apărut dovezi că Cioloș a fost un activist în structurile naționalist-securiste, care s-a transformat și a pozat într-un elitist democrat școlit în Franța. De pe o poziție superioară, unde s-a cocoțat singur, Cioloș a adoptat o tehnică ofensivă, în sensul că a criticat pe toată lumea, s-a comportat ca acel copil care-și ucide părinții, după care cere clemență pe motiv.

Cariera fulminantă a lui Dacian Cioloș s-a construit pe un fundament neștiut de nimeni, de fapt, el a fost livrat la Palatul Victoria, într-un pachet cu fundițe aurii, ca salvator al națiunii. S-a înfiltrat, inițial, ca un slujbaș prin ministere, apoi comisar european, poziție din care nu și-a ajutat prea mult țara natală. Asta ar părea bizar acum după ce a ieșit la iveală faptul că Cioloș a fost un înfocat activist naționalist, în structuri cu iz securistic.

Potrivit publicației Gazeta de Cluj, care susține fiecare afirmație cu documente, Dacian Cioloș a fost școlit politic în cea mai mare fabrică de naționaliști, PUNR, și intelectual la „Junimea Vatra Românească”, de unde a fost preluat de SIE.

Șef de mic, extremist de conjunctură

„Dacian Cioloș se erijează acum în mare salvator al României, când imediat după căderea regimului comunist, îmbrățișa o doctrină naționalistă extremistă, aspecte pe care Dacian Cioloș a încercat să le țină în secret. Ei bine, dacă pentru mulți Cioloș încă reprezintă o nebuloasă prin prisma carierei sale fulgerătoare, astăzi vă prezentăm CV-ul nescris al fostului premier ”tehnocrat”.

În 1990, pe vremea când Dacian Cioloș era student în Cluj-Napoca și locuia în Căminul Hașdeu a pus umărul la consolidarea Asociației ”Junimea Vatra Românească” ce avea sediul în Casa de Cultură a Studenților din Piața Păcii nr 1-3 (actualmente Piața Lucian Blaga). Concret, Asociația respectivă s-a constituit ca organizație de tineret în cadrul Uniunii Vatra Românească, o organizație neguvernamentală naționalistă de extremă dreaptă înființată în 7 februarie 1990 la Târgu Mureș.

Atât Uniunea Vatra Românească, cât și Junimea Vatra Românească au fost expresia politică a Securității ceaușiste. Așadar, neîntâmplător, Junimea Vatra Românească s-a înființat în noiembrie 1990, la câteva luni după evenimentele sângeroase de la Târgu-Mureș”, scriu jurnaliștii de la Gazeta de Cluj. Cioloș nu scria poezii patriotice, era chiar președintele Comisiei de cenzori a organizației. „Cioloș era înscris și ca membru al Uniunii Vatra Românească Cluj, unde avem documente că plătea și cotizație”, scrie publicația clujeană. Se mai arată că, deoarece știa bine limba franceză și pentru că era șeful sindicatului studenților la USAMV, Cioloș a început să viziteze Franța.

„Scopul vizitelor lui Cioloș în Franța nu s-a rezumat doar la schimbul acesta de experiență, ci acolo a fost construit și planul pentru viitorul lui Dacian Cioloș. La o scurtă perioadă după terminarea facultății, Cioloș a fost preluat de SIE, «împins» în Franța pentru a-și completa studiile universitare și, apoi, «împins» din nou în structurile birocratice ale UE și ale României. Așa a devenit Dacian Cioloș emanația unor partide, a unor oameni politici și a serviciilor secrete”, se arată în articolul publicat de Gazeta de Cluj.

Nicu Maharu A MURIT! S-a STINS in această noapte... Cu ce boala se lupta de peste un an! Familia, in SOC

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI