Trecerile de pietoni, inexistente în Ploieşti

Trecerile de pietoni, inexistente în Ploieşti

În lipsa unor marcaje rutiere, şoferii din Ploieşti trebuie să intuiască unde sunt trecerile de pietoni, care au dispărut peste iarnă.

Memoria şoferilor ploieşteni le este pusă la încercare de autorităţile locale, care organizează abia astăzi licitaţia pentru desemnarea firmei care va efectua marcajele rutiere în acest an în schimbul a 530.000 de lei.

„Din păcate, bugetul local a fost votat cu întârziere, aşa că nu am ştiut pe ce fonduri mizăm pentru efetuarea marcajelor rutiere. Astăzi are loc licitaţia şi sperăm să nu existe contestaţii pentru ca învingătorul să se poată apuca de treabă peste două săptămâni”, susţine Nicolae Nan, directorul Direcţiei Mobilitate şi Trafic Urban din cadrul Primăriei Ploieşti.

"Noroc că ştiu străzile cu ochii închişi"

Ne puteți urmări și pe Google News

Până atunci, conducătorii auto trebuie să fie foarte atenţi la trafic şi să intuiască unde sunt trecerile de pietoni pentru că „zebrele” au dispărut în majoritatea intersecţiilor din oraş.

„Cred că este localitatea cu cea mai proastă semnalizare rutieră din ţară. Primăria chiar nu găseşte bani să tragă nişte dungi cu var pe asfalt? Noroc că ştiu străzile cu ochii închişi prin natura meseriei, aşa că îmi dau seama pe unde sunt trecerile pentru pietoni ca să nu mă trezesc cu permisul ridicat”, spune taximetristul Dan Popică.

„Am solicitat autorităţilor locale refacerea marcajelor rutiere şi am promisiunea conducerii primăriei că vor fi demarate lucrările în viitorul apropiat”, a declarat comisarul Costin Tătuc, şeful Poliţiei Rutiere Prahova.   Dacă de pe carosabil lipsesc marcajele, nu acelaşi lucru se întâmplă şi în staţiile RATP. Astăzi, o echipă de muncitori trasa de zor benzi galbne reflectorizante în staţia RATP Bariera Bucureşti, care face obiectul unei ample lucrări de modernizare.