Trecerile de pietoni din Ploieşti, marcate prost

Trecerile de pietoni din Ploieşti, marcate prost

Potrivit statisticilor poliţiştilor rutieri, în primele două luni ale anului, 27 de persoane au fost accidentate pe trecerile de pietoni din Ploieşti, şase dintre ele ajungând în stare gravă la spital.

În multe cazuri, şoferii se pot considera nevinovaţi, din cauza marcajelor rutiere deteriorate şi a semnelor de circulaţie prost amplasate. Oamenii legii au întocmit şi o hartă a trecerilor de pietoni care reprezintă un pericol pentru participanţii la trafic. Este vorba de zonele Găgeni, Spitalul Judeţean, Bariera Bucureşti, Bulevardul Republicii, Halele Centrale, precum şi Şoseaua Vestului. „Eu ştiu unde sunt amplasate trecerile de pietoni din experienţă. Oricând te poţi trezi cu cineva pe capotă. Şoferii din afara Ploieştiului au însă mari probleme cu marcajele, pentru că ele nu mai există“, spune Dan Oprea, taximetrist.

Poliţiştii recunosc starea deplorabilă a marcajelor, în special a trecerilor de pietoni, dar spun că obligaţia întreţinerii lor revine Primăriei Ploieşti. „Noi monitorizăm starea marcajelor rutiere în permanenţă, dar lucrările de întreţinere le fac autorităţile locale. Majoritatea trecerilor de pietoni au dispărut de pe carosabil, probabil din cauza calităţii îndoielnice a vopselei utilizate“, susţine inspectorul Adrian Tache, de la Serviciul Poliţiei Rutiere Prahova. Promisiuni de primăvară

În schimb, autorităţile locale aşteaptă primăvara pentru a rezolva problema. „Este adevărat că marcajele rutiere lasă de dorit, dar aşa se întâmplă peste iarnă. Imediat ce vremea ne va permite, vom demara campania de refacere a acestor marcaje, mai ales a trecerilor de pietoni din apropierea şcolilor, spitalelor şi instituţiilor publice. Şi semnele de circulaţie vor fi înlocuite, acţiunea fiind începută deja în centrul oraşului“, promite Nicolae Nan, directorul Direcţiei de Mobilitate şi Trafic Urban din cadrul Primăriei Ploieşti.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anul trecut, municipalitatea a încheiat un contract pentru întreţinerea marcajelor rutiere cu firma Industrie Mică Ploieşti, în valoare de 842.000 de lei, fără TVA, care expiră în luna mai. În ceea ce priveşte garanţia acordată lucrărilor, aceasta este prevăzută cel puţin ambiguu în contract. Astfel, „perioada de garanţie decurge de la data recepţiei şi până la recepţia finală“. „Nu ştiu cât este garanţia, pentru că nu eu am semnat contractul“, spune directorul Nicolae Nan, din Primăria Ploieşti. Până la refacerea marcajelor, pietonii şi şoferii vor trebui să se deplaseze cu mare atenţie pentru evitarea accidentelor.