Evenimentul Zilei > EVZ Play > Trec mai ușor fumătorii prin infecția cu coronavirus? Un renumit expert face lumină în marele paradox al pandemiei. VIDEO
VIDEO

Trec mai ușor fumătorii prin infecția cu coronavirus? Un renumit expert face lumină în marele paradox al pandemiei. VIDEO

Un studiu realizat de japonezi - oameni serioși - arată că fumătorii ar fi mai protejați în fața coronavirusului. Dr. Beatrice Mahler, a clarificat, în arena EVZ Play de marți, cât este adevăr și cât mit în această afirmație.

La invitația moderatorului EVZ Play, Robert Turcescu de a clarifica concluziile acestui studiu, dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumonofiziologie Marius Nasta din Capitală, a demontat un mit care a dat speranță multor fumători în timpul pandemiei.

Fumătorii nu trec mai ușor (n.r. – prin infecția cu coronavirus). Trebuie să împărțim fumatul și consecințele fumatului. Sunt și efectele pozitive, de drog, fumatul îți creează o stare bună. Pe termen lung duce la distrugerea plămânilor, sunt efecte ireversibile. Aceste studii maschează aceste lucruri. Se referă la efectul de moment care e bun. Fumatul nu poate să aducă beneficii. Riscul de a dezvolta cancer pulmonar e major”, a explicat specialistul.

Pe de altă parte, jurnalistul Dan Andronic a invocat poluarea ca unul dintre riscurile care expun organismul uman cel mai mult din punct de vedere al sănătății. „Acest factor de risc, poluarea, nu e luat în calcul. Nu există studii ocupaționale între pacienți cu același indice de fumat, din orașe cu grade diferite de poluare. Sănătatea ne costă mai mult decât taxele pe care le obține statul din tutun în țările unde a fost aprobat consumul de tutun”, a punctat dr. Mahler.

Versiunea integrală a emisiunii poate fi vizionată aici:

Publicat in categoriile: EVZ Play
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: