Evenimentul Zilei > Actualitate > Trazacţie RECORD pe piaţa cafelei. Coca Cola plăteşte 5,1 miliarde dolari pentru a intra în posesia celui mai mare lanţ de cafenele din Europa
Trazacţie RECORD pe piaţa cafelei. Coca Cola plăteşte 5,1 miliarde dolari pentru a intra în posesia celui mai mare lanţ de cafenele din Europa

Trazacţie RECORD pe piaţa cafelei. Coca Cola plăteşte 5,1 miliarde dolari pentru a intra în posesia celui mai mare lanţ de cafenele din Europa

Cel mai mare lanț de cafenele din Europa, Costa Coffee, va fi achiziţionat, pentru o sumă record, de Coca Cola. Tranzacţia îi costă pe cei de la Coca Cola nu mai puţin de 5,1 miliarde de dolari.

Costa Coffee, al doilea mare lanț de cafenele din lume și cel mai mare din Europa, va ajunge în proprietatea Coca Cola, prețul exact al tranzacției fiind de 3,9 miliarde de lire sterline sau 5,1 miliarde de dolari, relatează BBC News, citat de digi24.ro. Lanţul de cafenele Costa Coffee a fost înfiinţat în în 1971 în Marea Britanie şi deține aproape 400 de cafenele în 32 de țări. Achiziția va oferi companiei Coca-Cola prilejul de a se strecura pe cea mai “puternică piață de desfacere pentru cafea în unele locuri din Europa, în regiunea Asia-Pacific și în Africa, având posibilitatea de a ne extinde și mai departe”.

În afara miilor de magazine de vânzare cu amănuntul, Costa Coffee deține, de asemenea, localuri active mai mici numite Costa Express și un prăjitor și comercializează produse de cafea. Coca-Cola va intra, urmare a achiziţionării Costa Caffee, în competiție directă cu Starbucks și cu alte branduri de cafea internaționale renumite şi extreme de puternice.

“Băuturile fierbinți reprezintă unul dintre puținele segmente ale pieței băuturilor unde Coca-Cola nu deține un brand internțional”, a declarat vineri directorul general executiv James Quincy. “Costa înseamnă intarea noastră pe această piață a cafelei”.

Mai devreme anul acesta, Nestle și Starbucks au semnat un acord internațional în valoare de 7,2 miliarde de lei, prin care Nestle s-a angajat să comercializeze, să vândă și să distribuie produse Starbucks în afara magazinelor proprii din întreaga lume.

Principalul competitor al companiei Coca Cola, Pepsi, îi suflă însă rivalului său în ceafă. Principalul adversar al Coca-Colei, Pepsi, a anunțat luna aceasta că va cumpăra compania producătoare de apă minerală din Israel SodaStream, pe 3,2 miliarde de dolari.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.