Tratamentul cu biluțe împotriva bolilor supărătoare la copii

Tratamentul cu biluțe împotriva bolilor supărătoare la copii

Cunoscută și sub numele de gripă intestinală, gastroenterita apare destul de frecvent, mai ales în rândul copiilor. Igiena necorespunzătoare a mâinilor, consumul de alimente și apă contaminate sau contactul cu persoane bolnave duc la apariția gastroenteritei virale acute, mai ales în perioada verii.

De obicei, pentru această afecțiune, medicii recomandă antibiotice. Ea poate fi, însă, tratată fără medicamente, prin tratamente homeopate, potrivit doamnei dr. Cristina Popescu, medic homeopat și specialist boli infecțioase.

Cum se manifestă?

Simptomele Gastroenteritei virale acute pot apărea după câteva ore sau abia după câteva zile de la infectare și sunt semnalate de greață, diaree, pierderea apetitului, vărsături, febră sau dureri abdominale.

Complicații

„Cu toate că este o afecțiune frecvent autolimitantă, simptomele ei pot fi supărătoare, iar uneori pot apărea chiar și complicații”, atrage atenția dr. Cristina Popescu. Cea mai întâlnită dintre ele este deshidratarea, cauzată de pierderea de lichide și electroliți din organism prin diaree și vărsături. „Este o complicație cu risc mai mare la sugari, copii mici, vârstnici, sau pacienți cu afecțiuni cronice”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum se tratează?

Tratamentul Gastroenteritei acute virale este suportiv, potrivit medicului, și se bazează pe o hidratare corectă a bolnavului, respectiv consumul de ceaiuri, apă plată sau minerală, administrarea de soluții de rehidratare orală, dar și pe ameliorarea simptomelor cu antidiareice, antivomitive, antisecretorii gastrice sau antitermice, toate astea doar la recomandarea medicului. „Diareea provocată de virusuri nu răspunde la tratamentele antibiotice. În plus, utilizarea nerațională a antibioticelor duce la perturbarea florei intestinale normale nepatogene sau determină selecționarea unor tulpini microbiene rezistente la antibiotice”, spune dr. Cristina Popescu. De asemenea, regimul alimentar de protecție digestivă este foarte important pentru ameliorarea simptomelor și scurtarea duratei de evoluție a bolii. Tratamentul homeopat al Gastroenteritei acute virale

„Homeopatia oferă alternative terapeutice naturale, sigure și eficiente în tratamentul Gastroenteritei acute virale, mai ales atunci când sunt aplicate de la primele semne de boală”. Medicul homeopat selectează remediile homeopate potrivite în funcție de simptomele prezentate de pacient. „În urma consultului medical, se stabilește gradul de severitate al afecțiunii, necesitatea investigării de laborator sau paraclinice, precum și schema optimă de tratament. De asemenea, medicul va monitoriza evoluția pacientului sub tratamentul instituit”.

Cele mai folosite tratamente homeopate pentru această afecțiune sunt:

Arsenicum album– util în toxiinfecții alimentare, indicat pentru pacienții care prezintă diaree apoasă și vărsături însoțite de anxietate importantă, febră și frisoane, dureri arzătoare după emisia scaunului, agravarea simptomelor după ora 24.00; China – indicată când apare diareea însoțită de meteorism și dureri abdominale, febră, deshidratare și stare de slăbiciune importantă; Phosphorus – necesar la pacienți cu greață, vărsături, sete pentru cantități mari de apă, apetit păstrat; Ipeca– indicată când predomină greața și vărsăturile; starea pacientului este agravată de orice mișcare, noaptea, după ce mănâncă sau chiar de mirosul de mâncare; prezintă frecvent dureri periombilicale și flatulență, limba este curată; setea este absentă, iar culoarea scaunului poate fi verde; Nux vomica – greață, vărsături, dureri de stomac și diaree. Este indicată și pentru simptome digestive apărute după excese alimentare sau de alcool; Podophyllum– diaree fără dureri, însoțită de senzație de slăbiciune; sete pentru cantități mari de apă rece, scaun diareic cu miros puternic și respingător; Veratrum album– util când apar vărsături incoercibile și greață, slăbiciune extremă, extremități reci, paloare; starea pacientului se agravează la orice mișcare; greață cu salivație abundentă și sete intensă, diaree fecventă, apoasă, dureri intense abdominale și transpirații reci.

Metode de preventie

- Spălarea regulată a mâinilor cu apă și săpun. - Dezinfectarea periodică a spațiului de joacă și a jucăriilor - Evitarea consumului de apă din surse nesigure - Alimentele trebuie spălate atent, gătite corespunzător și păstrate la frigider.

Pentru mai multe detalii accesați synergymedicalcenter.ro sau apelați 0744 381 107