"Cei doi poliţişti au fost plasaţi în arest provizoriu pentru patru zile, timp în care se va ancheta responsabilitatea lor în torturarea care a dus la moartea unui cetăţean în comisariatul Matariya", în nord-estul capitalei Cairo, a explicat agenţia.

Victima, Karim Hamdi, "a fost arestată luni, trimisă Procuraturii marţi, iar miercuri avocaţii săi au descoperit că decedase", a declarat unul dintre aceştia, Malik Adli.

El a adăugat că nu cunoaşte motivele arestării colegului său, în vârstă de 28 de ani şi tatăl a doi copii.

Preşedintele Baroului, Mohamed Othmane, a precizat pentru un jurnal din Cairo că victima a fost arestată pentru participarea la o manifestaţie în sprijinul Fraţilor Musulmani, confreria islamistă catalogată de autorităţi, din 2013, ca "organizaţie teroristă".

Purtătorul de cuvânt al Institutului de medicină legală, Hicham Abdel Hamid, a afirmat că avocatul a murit după ce a fost "lovit în mai multe părţi ale corpului cu obiecte contondente".

Potrivit agenţiei Mena, şapte ofiţeri şi poliţişti de la comisariatul Matariya au fost convocaţi ca martori.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Hani Abdellatif, a spus că avocatul în chestiune, suspectat că a fost "implicat într-o celulă teroristă", a fost "arestat în compania altei persoane care avea asupra sa arme de foc".

Oficialul a dat asigurări că ministerul său respectă deciziile Procuraturii în ce priveşte arestarea celor doi ofiţeri.

Mişcarea Fraţilor Musulmani, din rândurile căreia provenea fostul preşedinte islamist Mohamed Morsi, a fost interzisă după destituirea lui Morsi de către armată, în iulie 2013. În lunile care au urmat destituirii, poliţiştii şi soldaţii au ucis peste 1.400 de manifestanţi pro-Morsi şi mai mult de 15.000 de membri ai confreriei sau simpatizanţi au fost arestaţi.