Evenimentul Zilei > Actualitate > Tranzacția anului pe piața media din România. Un cunoscut politician și-a vândut televiziunea
Tranzacția anului pe piața media din România. Un cunoscut politician și-a vândut televiziunea

Tranzacția anului pe piața media din România. Un cunoscut politician și-a vândut televiziunea

Senatorul PNL Vlad Pufu a vândut postul de televiziune Medika TV către grupul care deține și Prima TV.

Medika TV este un post de nișă cu tematică medicală și a fost deținută până în prezent de Vlad Pufu, fost șef la B1 TV. El a fost ales pe listele PNL din Buzău pentru un mandat de senator. Intrarea în politică ar fi motivul pentru care Vlad Pufu a decis să renunțe la proiectul Medika TV și să dea curs la această tranzacție.

Noul proprietar al postului Medika TV va fi Clever Media Network prin firma Diplomatic Digital SRL. Acţionariatul Clever Media Network este format din Adrian Tomşa (90%) şi Nicoară Maria (10%). Compania Diplomatic Digital SRL a obținut avizul CNA pentru a intra în acționariatul Medika Broadcast Channel (care operează licenţa postului medical).

Diplomatic Digital SRL este deținut în proporție de 100% de Clever și mai operează licențele pentru CineEst, ComedyEst şi Cinemaraton, potrivit paginademedia.ro.

Grupul Clever deține de mai multă vreme un post de televiziune cu tematică medicală – Look Medica – pe care Adrian Tomşa plănuia să îl transforme în post de nişă.

Sursa: Pagina de media

Postul Medika, o investiție în valoare de 100.000 de euro

Postul de televiziune Medika emite în baza unei licențe audiovizuală prin cablu obținută de societatea Medika Broadcast Channel. CNA a acordat această licență în 2017, acționarul unic al firmei fiind Vlad Pufu. La momentul respectiv, acesta anunța că va investi în proiectul editorial în jur de 100.000 de euro. Aceste cheltuieli urmau să fie acoperite în decurs de doi ani.

Conform raportului CNA, televiziunea urma să aibă o structură de programe alcatuită din 51% producții proprii și 49% producții preluate de la alți producători. Postul de televiziune urma să aibă caracter exclusiv informativ.

Vlad Pufu a intrat în politică și a candidat, anul trecut, din partea PNL Buzău, pentru un post de senator. El a deschis lista la Senat și a obținut mandatul de parlamentar. În afară de Medika TV, senatorul este fondatorul publicației Şansa Buzoiană, a postului de radio Focus FM şi a televiziunii locale Focus TV.