Editura Evenimentul si Capital

TRANSPORTATORII RENUNȚĂ LA PROTESTE. Au căzut la pace cu Ministrul Transporturilor, Felix Stroe

Autor: | | 0 Comentarii | 382 Vizualizari

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), care a anunțase scoaterea în stradă 5.000 de transportatori la București în fața Guvernului și a altor peste 30.000 în toate marile orașe din țară, renunță la protestul de mâine. Decizia a fost luată în urma întâlnirii, din această seară, dintre transportatori și ministrul Transporturilor, Felix Stroe, care le-a dat asigurări că va modifica, în regim de urgență, Ordonanța care favoriza “pirateria”.

Ministrul Transporturilor Felix Stroe a primit, la ora 17,00, o delegație a Transportatorilor Autorizați din România, înainte de uriașul miting de protest anunțat pentru mâine 13 decembrie, la București și în marile orașe, Constanța, Timișoara, Arad, Iași, Brașov, Bacău, Craiova. Potrivit președintelui COTAR Constanța, Marin Neagu, ministrul și-a convocat secretarii de stat și departamentul Juridic. După ce i-a ascultat pe transportatori, ministrul și-a consultat staful în legătura cu legalitatea solicitărilor, concluzionându-se, astfel că doleanțele acestora sunt legale

S-a convenit, astfel, să se emită un proiect de Ordonanță de Urgență care să elimine sintagama “în mod repetat” din legea 38/2003, eliminându-se astfel concurența neloială, din transporturile rutiere, potrivit liderului COTAR, Constanța. Marin Neagu. În acest fel, tot ce înseamnă piraterie în transporturi va putea fi sancționat, lucru imposibil până acum “din cauza sintagmei „în mod repetat”, introdusă în lege de un fost ministru al Transporturilor, pe nume Dan Șova”. Transportatorii susținuseră în revendicările lor că, prin refuzul de a modifica legea, Guvernul refuză, de fapt, să oprească evaziunea și frauda fiscală în transporturi.

Pagina 1 din 1



Stirile zilei

Alte articole din categoria:

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI