Alegerile locale și parlamentare au fost câștigate, fără drept de apel, de PSD cu Dragnea la conducere, iar încrederea în partid s-a consolidat, în ciuda protestelor din februarie și a căderii Guvernului Grindeanu. Creșterea economică și majorarea pensiilor și salariilor a cântărit mai mult în ochii opiniei publice decât scandalurile politice. Majoritatea tăcută contează la vot. Cei care fac scandal sunt mai vizibili, dar minoritari din punct de vedere electoral. În acest moment, PSD este la 50% în sondaje într-un moment foarte important: discutarea legilor justiției. Aici intervine sistemul, ca și în cazul Grindeanu, și încearcă să mute lucrurile în altă paradigmă.
Majoritatea tăcută contează la vot. Cei care fac scandal sunt mai vizibili, dar minoritari din punct de vedere electoral. În acest moment, PSD este la 50% în sondaje într-un moment foarte important: discutarea legilor justiției. Aici intervine sistemul, ca și în cazul Grindeanu, și încearcă să mute lucrurile în altă paradigmă.
Tudose acționează la comandă
În spațiul public se discută intens despre DNA și despre legile justiției. Fix în acest context, premierul Tudose alege să-și facă publice frustările despre Liviu Dragnea. Nu trebuie să fim mari specialiști în politică pentru a înțelege că ceva sau cineva a apăsat butonul declanșator al lui Tudose. Pe modelul Grindeanu, Tudose se înscrie într-o combinație vastă prin care se urmărește scoaterea PSD de la guvernare. Pentru a face acest lucru, trebuie mimată instabilitatea iar doi premieri schimbați în mai puțin de 12 luni arată acest lucru. Alternativa la guvernul PSD, ales legitim acum mai puțin de un an, este un alt guvern de tip Cioloș în care premierul se confundă cu președintele iar puterea se mută de la Palatul Victoria la Cotroceni.