Evenimentul Zilei > Politica > Justiția nu este motiv pentru un referendum. Traian Băsescu îl avetizează pe Klaus Iohannis. „Riscul ar fi un semnal groaznic”
Justiția nu este motiv pentru un referendum. Traian Băsescu îl avetizează pe Klaus Iohannis. „Riscul ar fi un semnal groaznic”

Justiția nu este motiv pentru un referendum. Traian Băsescu îl avetizează pe Klaus Iohannis. „Riscul ar fi un semnal groaznic”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat, miercuri, la un post de televiziune că există un risc foarte mare ca referendumul pe justiţie să nu fie validat. Potrivit opiniei sale acest lucru ar fi posibil deoarece la vot nu se va prezenta 30% din electorat. De asemenea, Traian Băsecu a mai spus că ideea de referendum pe justiție nu îi aparține actualului preşedinte Klaus Iohannis, ci lui. În acest context i-a transmis preşedintelui Iohannis ce întrebare nu ar trebui să pună pe biletul de la referendum

 „Ideea de referendum a fost a mea. După mine, o întrebare care nu satisface electoratul tuturor partidelor politice generează invalidarea lui. Dacă pune întrebarea ”sunteți de acord cu interzicerea penalilor în politică”, dincolo de aspectul de constituționalitate, electoratul PSD nu se va duce în sala în care se votează. Riscul ar fi un semnal groaznic pentru politicienii care susțin justiția. Susțin o justiție corectă. PSD ar mătura legislația care încă mai garantează independența justiției.”, a spus Băsescu.

Traian Băsescu a depus miercuri la Biroul Electoral Central, lista cu candidații pentru europarlamentare. Fostul președinte este de părere că PMP va trece de pragul legal la alegerile pentru europarlamentare.

”Legat de ce să am emoții, că o să plec eu la alt partid? O să merg în Parlamentul European, dacă electoratul o să îmi dea acest mandat. Am avut destui din afara partidului care au spus că sunt o persoanlitate și care voiau să intre pe liste. Am învățat lecția cu Preda, cu Siegfried Mureșan, e o listă fără importuri.

Am depus 419.000 de semnături valide, pentru că au mai fost scoase. Suntem gata de luptă. Campania asta e o bătălie cu Dragnea, dar trebuie să fie pentru Europa. Patriotismul e ca dragostea de mamă, se poartă în suflet, nu se latră. Despre ce suveranism mai vorbesc Ponta și Dragnea, când noi am aderat la UE și depindem în multe capitole de UE? Le transmit românilor să se uite la ce le vor spune oamenii politici despre ce înseamnă România în UE. Minciuna politicienilor a creat o dramă pentru Marea Britanie. Ticăloșia politicienilor a provocat un Brexit și își dau seama cât de greu e. Nu știu cât acces o să am la televiziuni și cât acces o să am în media ca să pot explica.”, a declarat Traian Băsescu.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: