Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu a identificat pe cei doi politicieni „rătăciţii” prin Europa
Traian Băsescu a identificat pe cei doi politicieni „rătăciţii” prin  Europa

Traian Băsescu a identificat pe cei doi politicieni „rătăciţii” prin Europa

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, lansează un nou atac, de data aceasta împotriva prim-ministrului Viktor Orbán pe care-l asociază cu Liviu Dragnea, numindu-i „Doi rătăciţi prin Europa”.

Traian Băsescu: "Doi rătăciţi prin Europa. Dragnea şi Orbán" a scris pe social media. "Cu ocazia summitului informal de la Sibiu, doi politicieni au decis să sfideze evenimentul, fiecare în felul său, dar având aceeaşi motivaţie şi anume faptul că europenii îi detestă şi îi consideră nefrecventabili".

De ce ar fi dispreţuit Liviu Dragnea în UE

"Liviu Dragnea, dispreţuit de europeni pentru că nu respectă cutuma retragerii din prima linie a politicii când are o condamnare, dar şi pentru laşitatea cu care încearcă modificarea legislaţiei penale pentru a servi intereselor sale personale. În schimb, din dorinţa de a arăta europenilor că este viabil din punct de vedere politic în România, nefericitul a pus de un miting al PSD la Iaşi, unde aduce zeci de mii de oameni, cărându-i cu autobuzele din toată Moldova", a comentat fostul preşedinte pe contul personal de Facebook.

Despre Viktor Orbán are, de asemenea, cuvinte numai de "laudă"

"Viktor Orban, care face o politica favorabilă Moscovei de slăbire a coeziunii Uniunii Europene şi care din acest motiv nu are acces la summitul PPE (dar va participa la Consiliul European), a pus de o vizită în ungurime, pentru a pune la cale utilizarea UDMR în favoarea FIDESZ la alegerile din 26 mai", a scris Traian Băsescu.

Cei doi politicieni, acuzaţi că ar sabota summitul de la Sibiu

"Prin isprăvile lor penibile, şi Liviu Dragnea şi Victor Orban speră să primească mai multă atenţie decât evenimentul informal de la Sibiu. Vor avea un eşec. Cu siguranţă, nu cu politicieni agresiv-antieuropeni ca Dragnea şi Orban, amândoi părând a fi înfiaţi de maşinăria de propagandă a Moscovei, se va construi viitorul Uniunii Europene", concluzionează Traian Băsescu.

Liviu Dragnea a declarat că mitingul organizat de PSD joi la Iaşi va avea loc, indiferent dacă va participa sau nu premierului Viorica Dăncilă. Manifestaţia social-democraţilor are loc în aceeaşi şi cu Summitul liderilor UE de la Sibiu, găzduit de preşedintele Klaus Iohannis. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.