Fostul președinte, Traian Băsescu, a declarat în direct la postul B1 TV că Dan Adamescu este într-o stare critică din cauza sistemului din penitenciarele românești. De asemenea, fostul președinte a spus că și fratele său, Mircea Băsescu, care se află încarcerat este într-o situație ciudată. Chiar dacă a fost operat pe inimă, el nu primește pastilele în penitenciar.

"Este inuman ceea ce se întâmplă acum. Un om cu septicemie să nu aibe drept la vizite. Eu am vorbit cu fratele meu, om operat pe inimă. Nu i se dau medicamentele la timp, cele din rețeta pe care o are. Eu am discutat acum o oră cu fratele meu. Nu primește nicio justificare. I se spune că sunt scumpe, chiar dacă zice că le cumpără singur, cu prescripție.

Deși avea dreptul la eliberare condiționată că a făcut o treime din pedeapsă… L-au condamnat pe Vișinescu, care a omorât prin penitenciare. Cred că va veni și timpul când or să fie condamnați și cei care spun “Lasă-l bă să moară.”

Fratele meu mi-a zis ca nu i s-au dat medicamentele din rețetă. Cică i-au dat alte medicamente, echivalente, dar el nu știe ce a luat acolo. Și sunt câteva zile în care nu a primit pastile", a spus Traian Băsescu. 

Tot fostul președinte a României a adus și câteva acuzații despre situația din penitenciarele de pe teritoriul țării. 

"Eu sunt convins că trebuie găsită o formulă… Există reglementari care sa dea șansa la viață celor condamnați. Nu-i întreabă nimeni, dacă nu cumva în penitenciarele romanesti, sunt uciși mai multi oameni decât a ucis Vișinescu, care a fost condamnat… Dacă continuă așa, Koveși va deveni un <<Vișinescu 2>>"

Te-ar putea interesa și: