Recent, candidatul Partidului Mișcarea Populară la Primăria București, Traian Băsescu l-a atacat dur de tot pe Nicușor Dan, candidat independent.

Despre Nicușor Dan, fostul șef de stat l-a acuzat că stă mai mult pe holurile tribunalelor pentru a formula precizări, în cele 400 de procese deschise. „Câte am aflat despre Nicușor Dan, după ce au apărut înregistrările, mă cutremură. Dar cel mai tare mă cutremură lașitatea oamenilor care au suferit de pe urma lui Nicușor Dan. Dacă îmi arătați o hârtiuță că instanța a zis că a fost ilegală, îmi cer scuze de la dl Dan. Primăria Sectorului 4 nu avea nevoie de o hotărâre judecătorească. Nicușor Dan are 400 de procese deschise între care 100 le-a închis prin înțelegerea părților. De ce stă pe sălile tribunalelor nefiind avocat? Ca să-i agățe pe cei pe care i-a împins în justiție sau pe avocații lor. Nu vreau să spun că Nicușor Dan e mai corupt decât Firea. Doamne ferește! În seara alegerilor vor fi dezamăgiți și susținătorii, și adversarii Gabrielei Firea”, susține Traian Băsescu.

Traian Băsescu a lăsat să se înțeleagă faptul că cele 100 de dosar care au fost deja închise, prin înțelegerea părților, nu s-a făcut doar așa ”pe ochi frumoși”.

Va fi un vot politic

Candidatul PMP a spus că bucureștenii sunt obișnuiți să voteze politic, iar din acest motiv vor avea din nou o decepție peste patru ani. Un primar, spune Băsescu, trebuie să fie un bun administrator. „Din punctul meu de vedere, mă uit că oamenii sunt gata să voteze din nou politic, au votat politic și până acum, și rezultatele vor fi catastrofale. În afară de mandatul meu, în București nu a rămas nimic. Dacă discutăm de Linia 41, de Pasaj, de contorizarea la scară de bloc, de automatizarea celor 456 de puncte de termice, de dărâmarea chioșcurilor, de strângerea câinilor, în afara de aceste investiții mari continuate de Videanu, nu a rămas nimic în București”, a conchis Băsescu.